Ενώπιον της Προανακριτικής για το σκάνδαλο Novartis καταθέτει σήμερα ο Βενιζέλος

Ενώπιον της Προανακριτής Επιτροπής που ερευνά το σκάνδαλο Novartis θα καταθέσει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από αίτημα που κατέθεσε ο ίδιος στην Επιτροπή.

Πιο συγκεκριμένα, η σημερινή συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 17.00 με θέμα ημερήσιας διάταξης «την Παροχή εξηγήσεων από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο επί τη βάσει

της παραγράφου 4 του άρθρου 156 του Κανονισμού της Βουλής και του υπ.’ αρ. πρωτ.1/5.3.2018 εγγράφου αιτήματός του».

Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή του προς την Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ο κ. Βενιζέλος είχε ζητήσει την αυτοπρόσωπη παρουσία του στην Επιτροπή, αλλά και την αναπομπή της απόφασης της Ολομέλειας στο μέρος που τον αφορά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, όπως δήλωνε, θεωρεί άκυρη κάθε πράξη της επιτροπής.

Υποστήριξε ακόμη ότι η σύστασή της Επιτροπής δεν έχει γίνει σύμφωνα με τον νόμο, αφού δεν τηρήθηκε η πρόνοια του Κανονισμού της Βουλής πως σε πρόταση άσκησης δίωξης πρέπει να προσδιορίζονται με σαφήνεια οι αξιόποινες πράξεις ή παραλείψεις υπουργών.

Η Επιτροπή κατευθύνεται στην εξέταση δέκα πολιτικών προσώπων

Ακόμη, πρέπει να σημειωθεί ότι στην κατεύθυνση της εξέτασης των δέκα πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη Novartis, στο αμέσως επόμενο διάστημα, προσανατολίζονται οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που μετέχουν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την προηγούμενη συνεδρίαση διαφάνηκε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κλίνουν στο ό,τι αρμόδια για να ερευνήσει το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι η δικαιοσύνη. Κλίνουν δηλαδή, προς την “επαναδιαβίβαση” της δικογραφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα