Ένοχος ο Αγγλούπας για τον πυροβολισμό κατά της Φαρμάκη

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και ενός μήνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη τον Νοέμβριο του 2011.

Στον επιχειρηματία το δικαστήριο αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά, αλλά και τη συνδρομή του άρθρου 44 παρ 3 του Ποινικού Κώδικα, για την προσπάθειά του μετά τον πυροβολισμό να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης του, με αποτέλεσμα η ποινή

των 10,5 ετών του πρωτόδικου δικαστηρίου να μειωθεί στα τρία έτη.

Εν τη απουσία της Όλγας Φαρμάκη, που ήταν η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας, ξεκίνησε το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η εκδίκαση της υπόθεσης απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη από τον τότε σύντροφο της αδελφής της, Αλέξανδρο Αγγλούπα. Σημειώνεται ότι η Όλγα Φαρμάκη στον πρώτο βαθμό έλειπε στο «Survivor», ενώ στον δεύτερο δεν κλήθηκε από το δικαστήριο παρά τον κομβικό της ρόλο στην υπόθεση.

Στην απολογία του, ο επιχειρηματίας, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση διαρρηκτών που αποκαλείται «μαφία των Ρομά», απέδωσε το περιστατικό σε ατύχημα, υποστηρίζοντας ότι σε στιγμή έντασης, εκπυρσοκρότησε το όπλο. Τόνισε, επίσης, τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να πάει αμέσως σε νοσοκομείο το θύμα.

Στην κατάθεσή της, η Γωγώ Φαρμάκη επιβεβαίωσε όσα ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας, αν και σε προηγούμενες καταθέσεις της είχε δώσει διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ανάλογη με την εισαγγελική πρόταση, που ζήτησε την ενοχή του επιχειρηματία με την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Η εισαγγελική λειτουργός, αφού σημείωσε πως αν και προκύπτουν αντικρουόμενες καταθέσεις, θα δεχθεί ότι έχει επέλθει «ειρήνευση» μεταξύ δράστη και θύματος, είπε: «Θεωρώ ενδεχόμενο το δόλο του κατηγορουμένου, αλλά δέχομαι και τον ισχυρισμό του άρθρου 44 παρ.3 περί υπαναχώρησης, τον οποίο προτείνω να γίνει δεκτός από το δικαστήριο».

(πληροφορίες από ethnos)

Keywords
Τυχαία Θέματα