Ένοχος ο 23χρονος πατέρας των διδύμων

Ένοχος κρίθηκε ο 23χρονος πατέρας των δύο μωρών που βρέθηκαν ολομόναχα μέσα στους σπίτι τους στο Περιστέρι, χωρίς να του αναγνωρισθεί κανένα ελαφρυντικό ενώ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών εξαγοράσιμη προς 10€ την ημέρα.

Το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι ένιωσε μία αδιαθεσία και μετέβη στο νοσοκομείο, με τη σύζυγό του να τον συνοδεύει επειδή επέμενε. Μάλιστα, κρίθηκε πως η πράξη τους ήταν τόσο επικίνδυνη, που τόσο η εισαγγελέας, όσο και η έδρα, έκριναν

πως δεν θα πρέπει να δοθεί αναστολή στην ποινή. Η κίνηση πάντως, αυτή επί της ουσίας είναι περισσότερο συμβολική, αφού σε κάθε περίπτωση ο κατηγορούμενος δεν πρόκειται να καταλήξει στη φυλακή. Κι αυτό γιατί η ποινή που του επιβλήθηκε, είναι κάτω των δυο ετών κι έτσι επιβάλλεται η αναστολή της έως και την εκδίκαση της έφεσης.

Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν «έπεισαν» ούτε την εισαγγελική λειτουργό, η οποία υπήρξε καταπέλτης εναντίον και των δύο γονέων, εκ των οποίων μόνο ο ένας κάθισε στο εδώλιο, αφού η μητέρα των παιδιών είναι ανήλικη.

«Δεν αφήνουμε βρέφη 5 μηνών στο σπίτι μόνα τους. Εκτίθενται σε κίνδυνο και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους. Η μόνη αντίδραση τους είναι το κλάμα και η βοήθεια όποιου ξένου προστρέξει», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός.

Η 15χρονη μητέρα αφέθηκε ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα