Ελικόπτερο έπεσε στον Πόρο – Νεκροί ο έλληνας χειριστής και δυο ρώσοι επιβάτες (video)

Το ελικόπτερο έπεσε ανάμεσα σε Πόρο και ΓαλατάΑνασύρθηκαν νεκροί ο έλληνας χειριστής και δυο ρώσοι επιβάτεςΕίχε προηγηθεί πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε καλώδια της ΔΕΗ, ακολούθησε έκρηξη, στροβιλισμός και στη συνέχεια η συντριβή στη θάλασσα – Κάτι που επιβεβαίωσε ο πρώην δήμαρχος του Πόρου«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα», είπε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤΜπλακ άουτ στο νησί του Πόρου

Τραγωδία σημειώθηκε

στον Πόρο το μεσημέρι της Τρίτης (20/08), καθώς ένα ιδιωτικό ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα στις 15:40 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωής τους και οι τρεις επιβάτες. Πρόκειται για τον έλληνα χειριστή και δυο ρώσους επιβάτες, ηλικίας 40 έως 45 ετών, που έκαναν διακοπές στην περιοχή.

Τα πτώματα τους ανασύρθηκαν από τη θάλασσα λίγο μετά τις 17:30, αφού οι διασώστες άργησαν να βρουν την καμπίνα του ελικοπτέρου, το οποίο κυριολεκτικά έχει διαλυθεί… Πρώτα βρέθηκε η σορός του χειριστή. 

Ο πρώην δήμαρχος του Πόρου επιβεβαίωσε ότι το ελικόπτερο έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ και ότι δεν υπάρχει κανείς επιζών. Μπλακ άουτ επικρατεί στο νησί. Η Υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας ερευνά το περιστατικό.

Tο ελικόπτερο είναι ιδιωτικό και έπεσε στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Πόρου και Γαλατά. Το ελικόπτερο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεν μπορούσε να πάρει ύψος, ενώ και όταν προσέγγιζε τον Γαλατά, πετούσε πολύ χαμηλά. Ακολούθησε πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε καλώδια της ΔΕΗ, έκρηξη, στροβιλισμός, και στη συνέχεια η συντριβή στη θάλασσα, στα νότια και ανατολικά του Πόρου, κοντά στην περιοχή Πούντα. Πολύ κοντά στο λιμάνι του νησιού.

Στην περιοχή έσπευσαν ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, έξι πλωτά σκάφη και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του λιμενικού, καθώς και ιδιωτικά μέσα, για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων, αλλά κανείς από τους επιβάτες δεν έζησε.

Με βάση το σχέδιο πτήσης, το ελικόπτερο ξεκίνησε από το Κρανίδι Αργολίδας και είχε δηλώσει ότι στον Γαλατά Τροιζηνίας, περιοχή που είναι απέναντι από τον Πόρο, θα έκανε στάση για να παραλάβει τους δυο ρώσους επιβάτες με τελικό προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σημειώνεται ότι στον Γαλατά δεν υπάρχει ελικοδρόμιο, αλλά οι ιδιωτικές εταιρείες με δική τους ευθύνη κάνουν μεταφορές με τα ελικόπτερα να προσγειώνονται και να απογειώνονται σε χώρο κοντά στο γήπεδο της περιοχής.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ και τα πρώτα πλάνα από την περιοχή, όπως τα μετέδωσε ο ANT 1:

«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ την πτώση ελικοπτέρου.

«Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας. Ακόμη πρόσθεσε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν να πέσει το ελικόπτερο στη θάλασσα περιέγραψε ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Στρατηγός, μιλώντας στον δημοσιογράφο του OPEN TV, Δημήτρη Φρέσκο. Επιβεβαίωσε ότι το ελικόπτερο έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ και ότι δεν υπάρχει κανείς επιζών.

«Έγινε μία έκρηξη, τώρα είναι των καλωδίων, είναι του ελικοπτέρου, δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε αυτό, ακούσαμε. Το ελικόπτερο είναι μέσα στη θάλασσα, άνθρωπος δεν έχει βγει ζωντανός. Τώρα, πόσοι ήταν, τι ήταν, ο Θεός κι η ψυχή τους», είπε ο πρώην δήμαρχος του Πόρου, ο οποίος τόνισε ότι το ελικόπτερο έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως στο νησί επικρατεί γενικό μπλακ άουτ.

Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε, μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Όπως έγινε γνωστό, ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί άμεσα.

Αργά το απόγευμα έγινε προσπάθεια ανέλκυσης του ελικοπτέρου, ενώ οι αρχές έκαναν προσπάθειες, ώστε να μην υπάρξει μόλυνση στη θαλάσσια περιοχή.

Δείτε φωτογραφία ντοκουμέντο την ώρα που το ελικόπτερο έχει πέσει στη θάλασσα. Δημοσιεύτηκε στο Facebook από τον GreekBurger:

Εκπρόσωπος Τύπου Λιμενικού: Δεν έχει βρεθεί έως τώρα η καμπίνα του ελικοπτέρου

«Δεν έχει βρεθεί έως τώρα η καμπίνα του ελικοπτέρου», ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός, ο οποίος μοιράστηκε τις πρώτες πληροφορίες για την πτώση του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά.

Ακούστε το ηχητικό με τις δηλώσεις του πρώην δημάρχου:

Δείτε πλάνα από το stalanews.gr από τις έρευνες:

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το protothema.gr, με το ελικόπτερο να έχει απογειωθεί από το περιοχή του Γαλατά, που δεν υπάρχει ελικοδρόμιο, απέναντι από τον Πόρο και στη συνέχεια να πέφτει στα ανατολικά του συγκεκριμένου χώρου:

Δείτε φωτογραφίες από την ανάσυρση των νεκρών, αλλά και από τις έρευνες:

Ο Σωτήρης Κατσέλος, που βρίσκεται στον Πόρο, δημοσίευσε στο Facebook τις πρώτες φωτογραφίες από το νησί, με αυτόπτες μάρτυρες να κοιτούν προς τη θέση, όπου έπεσε το ελικόπτερο:

Πληροφορίες από ΑΝΤ1, OPEN TV, ethnos.gr, protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα