Έλαβε εξιτήριο ο πρώτος ασθενής που διαγνώσθηκε με κορονοϊό στη Γερμανία

Εξιτήριο έλαβε αργά το βράδυ της Τετάρτης (12/02), έπειτα από 16 ημέρες νοσηλείας, ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε θετικός στο νέο κινεζικό κορονοϊό στην Γερμανία. Στα 15 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του θανατηφόρου ιού στις ΗΠΑ.

Στη Γερμανία, ο 33χρονος άνδρας, ο οποίος εργάζεται στην εταιρία κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτου και είχε επιμολυνθεί από κινέζα συνεργάτιδα που επισκεπτόταν τις εγκαταστάσεις στην Βαυαρία, θεωρείται, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «απολύτως υγιής και

σίγουρα αρνητικός στον κορονοϊό».

«Όποιος παίρνει εξιτήριο από εμάς, μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινή του δραστηριότητα χωρίς κανένα περιορισμό σε ό,τι αφορά την επαφή του με άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε ο καθηγητής Κλέμενς Βέντνερ, επικεφαλής της Κλινικής του νοσοκομείου στο Σβάμπινγκ, όπου νοσηλευόταν ο άνδρας.

Οι υπόλοιποι 13 ασθενείς που νοσηλεύονται στην ίδια κλινική – και σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την Webasto – παρουσιάζουν σταθερή εικόνα και η κατάσταση της υγείας τους εξελίσσεται ομαλά. Το ίδιο ισχύει και για δύο ακόμη ασθενείς οι οποίοι επαναπατρίστηκαν από την Κίνα και νοσηλεύονται στην Φρανκφούρτη.

ΗΠΑ: Στα 15 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την Πέμπτη (13/02) το 15ο κρούσμα του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι ο ασθενής βρίσκεται μεταξύ των πολιτών που απομακρύνθηκαν από την Ουχάν στην Κίνα και τέθηκαν υπό ομοσπονδιακή καραντίνα στην αεροπορική βάση Λάκλαντ στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Πρόκειται για το τρίτο πρόσωπο, μεταξύ εκείνων που απομακρύνθηκαν από την Κίνα, και το πρώτο που βγήκε θετικό στο Λάκλαντ, επισημαίνουν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών, ενώ σημειώνουν ότι είναι πιθανόν να υπάρξουν και νέα κρούσματα ανάμεσα σε εκείνους που πρόσφατα επέστρεψαν από την Κίνα.

«Ο ασθενής βρίσκεται απομονωμένος και λαμβάνει ιατρική φροντίδα σε κοντινό νοσοκομείο», αναφέρουν τα αμερικανικά κέντρα ελέγχου και πρόληψης.

Η αμερικανική κυβέρνηση απομάκρυνε με αεροπλάνο περίπου 800 ανθρώπους από την επαρχία Χουμπέι, με 195 ανθρώπους από την πρώτη πτήση που πραγματοποιήθηκε να έχουν πάρει εξιτήριο την Τρίτη (11/02).

Πολλοί είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι οικογένειές τους που τελούν υπό καραντίνα 14 ημερών σε αμερικανικές βάσεις. Τα 15 κρούσματα στις ΗΠΑ, που έχουν καταγραφεί σε 7 πολιτείες, αφορούν κυρίως ταξιδιώτες που επέστρεψαν πρόσφατα από την Κίνα.

Πηγή: Έλαβε εξιτήριο ο πρώτος ασθενής που διαγνώσθηκε με κορονοϊό στη Γερμανία - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα