Εκτός Β’ γύρου η Ελλάδα για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων – Η βαθμολογία

Το Μιλάνο, το Άμστερνταμ και η Κοπεγχάγη είναι οι τρεις πόλεις που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για τη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η Ελλάδα συγκέντρωσε 10 βαθμούς και βρέθηκε στην έβδομη θέση μαζί με το Πόρτο. Οι ίδιες πηγές δήλωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ικανοποίησή τους για την απήχηση που είχε η ελληνική πρόταση.

To Μιλάνο και το

Άμστερνταμ θα διεκδικήσουν στον τελικό γύρο τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, καθώς στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας συγκέντρωσαν 12 και 9 ψήφους αντίστοιχα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αποκλείστηκε η Κοπεγχάγη, συγκεντρώνοντας 5 ψήφους.

Αναλυτικά η βαθμολογία των 16 πόλεων στον πρώτο γύρο ήταν:

Μιλάνο 25, Άμστερνταμ 20, Κοπεγχάγη 20, Μπρατισλάβα 15, Βαρκελώνη 13, Στοκχόλμη 12, Αθήνα 10, Πόρτο 10, Βαρσοβία 7, Βουκουρέστι 7, Βρυξέλλες 5, Ελσίνκι 5, Βιέννη 4, Βόννη 3, Λιλ 3, Σόφια 3.

Δείτε επίσης: Στο Άμστερνταμ τελικά η έδρα Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Ικανοποιημένη από την απήχηση που είχε η ελληνική πρόταση για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Ικανοποιημένη από την απήχηση που είχε η ελληνική πρόταση για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων δηλώνει η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν «αξιοπρεπή» την έβδομη θέση που έλαβε τελικά η υποψηφιότητα της Αθήνας, ενώ σχολίασαν ότι εξ αρχής η στρατηγική της Ελλάδας στηρίχθηκε στην αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Ως εκ τούτου, όπως ανέφερε και μέσω Twitter, o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, η Ελλάδα στον δεύτερο και τον τρίτο γύρο για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στήριξε το Μιλάνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα