Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Τέλος ο ήλιος, έρχονται βροχές, άνεμοι και χαλαζοπτώσεις

Χαλάει εκ νέου ο καιρός από την ΤετάρτηΚυρία χαρακτηριστικά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους άνεμουςΠοιες περιοχές θα επηρεαστούν

Έκτακτο δελτίο επιδείνωση του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις από την Τετάρτη.

Αναλυτικότερα, χαλάει ο καιρός από αύριο, Τετάρτη, με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους άνεμους.

Αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, σταδιακά η Δυτική Πελοπόννησος, από τις απογευματινές ώρες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα Δωδεκάνησα.

Στη Δυτική Ελλάδα τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου

Τις πρωινές ώρες η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εκ νέου από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η ήπειρος και η Δυτική Στερεά (κυρίως στα παραθαλάσσια) καθώς και η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου

Αρχικά η Δυτική Ελλάδα, με βαθμιαία επέκταση στην ανατολική χώρα.

Την Τετάρτη και την Παρασκευή χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Keywords