Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Δείτε που θα χιονίσει

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Τρίτης από τα βορειοδυτικά με:

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και β) πυκνές χιονοπτώσεις στα περισσότερα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χωράς καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

α) Νωρίς το πρωί τα Νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στέρεα και η Δυτική Μακεδονία. από το μεσημέρι η Πελοπόννησος (κυρίως η δυτική και νοτιά),

η κεντρική στέρεα και πιθανόν η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία. Τη νύχτα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και οι Κυκλάδες.

β) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην ήπειρο (πάνω από 600 μέτρα), τη δυτική στέρεα και τη δυτική Μακεδονία (από 600-700 μέτρα), στη Θεσσαλία(στα δυτικά και βόρεια) και τη βόρεια Πελοπόννησο (από 800-900 μέτρα).

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν την Τετάρτη:

α) Μέχρι τις πρωινές ώρες η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, οι Κυκλάδες και η Κρήτη και πιθανόν η Δυτική Στέρεα και η Δυτική Πελοπόννησος. Μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Μέχρι νωρίς το πρωί και μετά πιθανόν ξανά τη νύχτα τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος.

β) Χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν μέχρι το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στέρεας, της Δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν της κεντρικής Μακεδονίας. Αργά τη νύχτα θα ξαναχιονίσει στα ορεινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα