Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων παρουσία λοιμωξιολόγων

Τρόπους για να «φρενάρει» τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα θα επιχειρήσει σήμερα το κυβερνητικό επιτελείο σε έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου παρουσία επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Κάτι τέτοιο, βέβαια, φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι βρισκόμαστε προ των πυλών του δεύτερου κύματος κορονοϊού και το μόνο που ουσιαστικά είναι διαπραγματεύσιμο για τους επιστήμονες είναι το πότε αυτό θα έρθει.

Κι αν αρχικά οι εκτιμήσεις ήθελαν αυτό το δεύτερο κύμα να μας «επισκέπτεται» τον Οκτώβρη,

τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην. Πριν ανοίξουν τα σύνορα, έρευνα του ΑΠΘ έκανε λόγο για έναν μήνα νωρίτερα από τη στιγμή που θα έρθουν οι πρώτοι τουρίστες. Από τα μέσα με τέλη Σεπτέμβρη, που υπολόγιζαν τότε ο καθηγητής Διονύσης Σαρηγιάννης και η ομάδα του, φτάσαμε πλέον να μιλάμε για τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, παρότι – κι αυτό είναι ευχάριστο – δεν έχουμε θανάτους ασθενών.

Στην κυβέρνηση κάνουν συνεχώς λόγο για χαλάρωση των μέτρων και αυτό τόνισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προχθεσινές του δηλώσεις από την Κέρκυρα. Αφενός όμως, ήταν λογικό ο κόσμος σταδιακά να χαλαρώνει, αφετέρου σημαντικό ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων έχει παίξει και η άφιξη τουριστών. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες χάθηκε ο έλεγχος κι αυτός ήταν και ο λόγος που έκλεισαν τα σύνορα για τους Σέρβους όπως επίσης και που εκδόθηκε νέα ΚΥΑ για την είσοδο στη χώρα από τον Προμαχώνα.

Μεγάλη κουβέντα γίνεται, τέλος, εδώ και καιρό για τα πανηγύρια. Και ενδεικτικό του ότι στην κυβέρνηση δεν είχαν ξεκάθαρο πλάνο είναι το γεγονός ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωνε στον Real FM ότι δεν υπάρχει σκέψη απαγόρευσής τους και χθες, μιλώντας στο OPEN TV, υποστήριζε ακριβώς το αντίθετο, παραδεχόμενος ότι είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις τι γίνεται σε γιορτές και γλέντια και αν τελικά τηρούνται τα μέτρα. Άλλωστε, οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται, το ατύχημα δεν θα αργήσει να έρθει…

Keywords
Τυχαία Θέματα