«Έκρηξη» Βενιζέλου για Novartis – Μηνύσεις Σαμαρά κατά Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου (video)

«Φωτιά» βάζει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας το σκάνδαλο με τις μίζες της NovartisΒενιζέλος: Είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989, μιλάμε για μια ιστορία πάμπερς, μόνο που αυτή τη φορά τα πάμπερς είναι και βρεγμέναΣαμαράς: Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και πιο γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ

«Φωτιά» βάζει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας το σκάνδαλο με τις μίζες της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας Novartis, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και εμπλέκει δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς. Μεταξύ των εμπλεκομένων

είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι «εξερράγησαν» μετά τις σχετικές εξελίξεις.

Δείτε επίσης: Την Πέμπτη συνεδριάζει η Ολομέλεια για τη Novartis – Στα 50 εκατ. ευρώ οι μίζες

Βενιζέλος: Είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989, μιλάμε για μια ιστορία πάμπερς, μόνο που αυτή τη φορά τα πάμπερς είναι και βρεγμένα

Για «επανάληψη του 1989 ως φάρσας» έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις που στο περιστύλιο της Βουλής, μόλις έλαβε γνώση του περιεχομένου της ογκώδους δικογραφίας για την υπόθεση Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Δείτε επίσης: Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis (video)

«Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Είναι η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μια ιστορία πάμπερς, μόνο που αυτή τη φορά τα πάμπερς είναι και βρεγμένα. Πρόκειται για την απόλυτη γελοιότητα».

Δείτε επίσης: Δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί στις μίζες Novartis – Δείτε τα ονόματα

Αναλυτικά η δήλωση Βενιζέλου:

«Εξέτασα τον φάκελο που διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία στη Βουλή.

Τα ουσιαστικά στοιχεία του φακέλου αυτού, είναι μόνον τρεις καταθέσεις, ανώνυμων, απροσδιόριστων, «προστατευομένων» μαρτύρων.

Δείτε επίσης: Πώς ο Άδωνις μίλησε για τη Novartis, χωρίς να μιλήσει για τη Novartis

Μαρτύρων προστατευομένων από τη δημόσια εξέτασή τους, με φανερό το πρόσωπό τους ώστε να μπορεί να αντικρουστεί ο οχετός συκοφαντιών που εκπέμπουν εναντίον του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας. Διαχρονικά, επί δεκαετίες ολόκληρες.

Δείτε επίσης: Διαψεύδουν για τη Novartis Σαμαράς, Στουρνάρας, Βενιζέλος, Πικραμμένος, και Αβραμόπουλος

Η αξιολογική μου κρίση είναι εύκολη γιατί η αναφορά στο δικό μου όνομα είναι περιθωριακή και αστεία, τελείως παρεμπίπτουσα.

Υπάρχουν αναφορές δυσώδεις εναντίον πρωθυπουργών, υπουργών, δημοσίων λειτουργών, καθηγητών, δημοσιογράφων.

Δείτε επίσης: Άδωνις για Novartis: Είναι σκευωρία, θα τους κάνω ρεζίλι-Θα λογαριαστούμε με τον Τσίπρα (εικόνες)

Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Υπάρχει η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών. Η πλήρης γελοιοποίηση και της δικαστικής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Δείτε επίσης: «Το σκάνδαλο Novartis είναι μεγαλύτερο από αυτό της Siemens», καταγγέλλει ο Κοντονής

Και για να το πω πάρα πολύ απλά, γιατί έχω ζήσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την εμπειρία 1989. Είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μια ιστορία πάμπερς, μόνο που αυτή τη φορά τα πάμπερς είναι και βρεγμένα. Πρόκειται για την απόλυτη γελοιότητα. Για τον εξευτελισμό της αποδεικτικής διαδικασίας.

Δείτε επίσης: «Ουδέποτε συμμετείχα σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα», τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος Novartis

Και φυσικά το πρώτο που πρέπει να κάνει η Βουλή είναι να άρει αυτή την αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων, ώστε να μπορεί η ήδη λειτουργούσα εξεταστική επιτροπή να τους καλέσει αμέσως ώστε να αποδειχθεί ότι αυτά που λένε είναι αναπόδεικτα, ή εν πάση περιπτώσει αν μπορούν να τεκμηριωθούν για κάποιον και για κάποτε, αυτό ας γίνει, αλλά όχι αυτή η λάσπη στον ανεμιστήρα, για λόγους ωμού πολιτικού αντιπερισπασμού».

Δείτε επίσης: Υπόθεση Novartis: Στις ΗΠΑ κλιμάκιο εισαγγελέων Διαφθοράς

Σαμαράς: Καταθέτω μήνυση εναντίον του «ετοιμόρροπου» Τσίπρα, του Παπαγγελόπουλου και των «συνεργών» τους

Μήνυση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των «συνεργών» τους ενώπιον του Αρείου Πάγου, καταθέτει ο Αντώνης Σαμαράς.

Με αιχμή την υπόθεση Novartis, ο Αντώνης Σαμαράς προέβη σε δήλωση στην οποία κάνει λόγο για την πιο «αδίστακτη και γελοία σκευωρία», που υπήρξε ποτέ και τονίζει ότι οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν από το πρώτο άνοιγμα του φακέλου.

Δείτε επίσης: Σύσκεψη στο Μαξίμου για Novartis: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους

Αναλυτικά η δήλωση Σαμαρά:

«Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και πιο γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταθέτω αύριο στον Άρειο Πάγο, μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και κατά του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί Νέας Δημοκρατίας, που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους, εντός και εκτός του δικαστικού Σώματος. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».

Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταθέτω αύριο στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί ΝΔ pic.twitter.com/LpTzrhIZnX

Σαμαράς Αντώνης (@samaras_antonis) 6 Φεβρουαρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα