Εκρέμ Ιμάμογλου: Ποντιακής καταγωγής και ελληνόφωνος ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης

Γεννήθηκε στην ΤραπεζούνταΧορεύει άριστα τα ποντιακάΑγαπά την πόλη των Γιαννιτσών την οποία επισκέπτεται συχνά

Ποντιακής καταγωγής και ελληνόφωνος είναι ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Επιπλέον, χορεύει άριστα τους ποντιακούς χορούς και μάλιστα έχει δώσει δείγμα των ικανοτήτων του σε ένα γλέντι στα Γιαννιτσά, πόλη την οποία επισκέπτεται αρκετά συχνά. «Χορός με φίλους Έλληνες στα Γιαννιτσά», γράφει σε βίντεο που έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ο

Εκρέμ Ιμάμογλου γεννήθηκε το 1970 στην Τραπεζούντα. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και έκανε μεταπτυχιακό στη διαχείριση ανθρώπινων πόρων και όπως μεταδίδει το sigmalive, το 1988 – 90 σπούδασε στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Μετά την αποφοίτησή του, εργάστηκε στην οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Μετά από τις σπουδές του στα κατεχόμενα φοίτησε και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης λαμβάνοντας πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Πρώτη ενέργειά του, αφού έγινε γνωστό ότι προηγείται με περίπου 25.000 ψήφους στην διεκδίκηση του μητροπολιτικού Δήμου, ήταν να ταξιδεύσει στην Άγκυρα ώστε να επισκεφτεί το μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. «Θα ήθελα να ενημερώσω τους πολίτες της Κωνσταντινούπολης και όλης της Τουρκίας ότι, σύμφωνα με τους αριθμούς που έχουμε, είναι καθαρό ότι κερδίσαμε την Κωνσταντινούπολη» είπε ο ίδιος ανακοινώνοντας επίσημα τη νίκη του.

Aziz Atam; İstanbul’a, tüm tarihi birikimi, maneviyatını koruyarak milli unsurlarından asla taviz vermeden hizmet edeceğime söz veriyorum.

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR” pic.twitter.com/fWSaQeS0uk

— Ekrem Imamoglu (@ekrem_imamoglu) April 2, 2019

Στην προεκλογική του καμπάνια εστίασε στην αύξηση κοινωνικών επιδομάτων, την ανάγκη για φθηνότερες μεταφορές, τις επενδύσεις και σε φιλοπεριβαλλοντικά σχέδια για τη μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης.

Keywords
Τυχαία Θέματα