Εκλογές στις ΗΠΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές «βλέπουν» νίκη Μπάιντεν – Τι λένε οι εκτιμήσεις αναλυτών (video)

Ο Τζό Μπάιντεν φαίνεται πως τείνει να αναδειχθεί νικητής των προεδρικών εκλογών από τις ευρωπαϊκές αγορές συναλλάγματος, παρά τις προειδοποιήσεις ότι οι ενδεχόμενες μετεκλογικές διαμάχες μπορεί να προκαλέσουν αστάθεια του δολαρίου για εβδομάδες. Το δολάριο υποχωρούσε 0,4% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων μετά το υψηλό επίπεδο ενός μήνα που σημείωσε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ο πολιτικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τράμπ θα προκαλέσει μια εξασθένηση του δολαρίου καθώς αναμένεται να ακολουθήσει μια πιο φιλελεύθερη προσέγγιση προχωρώντας σε ένα μεγάλο πακέτο

στήριξης. Όσον αφορά το εμπόριο, ενδέχεται να ενισχύσει τις ισοτιμίες άλλων νομισμάτων έναντι του δολαρίου.

Βέβαια, δεν παρέλειψαν να προειδοποιήσουν ότι η αβεβαιότητα είναι αρκετά μεγάλη σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα και ότι μπορεί να αποδειχθεί πρόωρη η λήψη θέσεων.

Το ευρώ διεύρυνε τα κέρδη του και ενισχύθηκε 0,49% στα 1,1645 δολάρια, ενώ η στερλίνα ενισχύθηκε 0,56% με την ισοτιμία της να διαμορφώνεται λίγο κάτω από τα 1,30 δολάρια.

Ενδεχόμενος  κίνδυνος για τους βιαστικούς επενδυτές

Εν τω μεταξύ, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν επίσης ισχυρά κέρδη και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης αυξήθηκαν, ένα ακόμη γεγονός που δείχνει ότι οι επενδυτές αποβάλλουν σιγά-σιγά την επιφυλακτικότητά τους και είναι έτοιμοι να στοιχηματίσουν υπέρ μίας καθαρής νίκης του Δημοκρατικού υποψήφιου.

«Είμαι πιο ανήσυχος από τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg, κουνώντας προειδοποιητικό καμπανάκι στους επενδυτές ότι μπορεί να προχωρούν σε επισφαλείς κινήσεις, ιδιαίτερα αν δεν προκύψει γρήγορα ο ξεκάθαρος νικητής των εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές, ΗΠΑ, Μπάιντεν –,ekloges, ipa, bainten –