Εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ αμφισβητεί για δεύτερη φορά το αποτέλεσμα – Τι ζητά ο Μπάιντεν

«Πολύ περίεργη» χαρακτηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ την στροφή του εκλογικού αποτελέσματος σε βάρος του, η οποία παρατηρείται τις τελευταίες ώρες σε πολιτείες – «κλειδιά» στις ΗΠΑ.

Με αυτόν τον τρόπο αμφισβητεί για δεύτερη φορά, από τα ξημερώματα σήμερα, το εκλογικό αποτέλεσμα, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, ενώ υπάρχει ο φόβος της ένοπλης σύγκρουσης πάνω από την Αμερική, με τραυματίες και εκτός του Λευκού Οίκου.  

«Χθες το βράδυ βρισκόμουνα μπροστά, συχνά σταθερά, σε πολλές βασικές πολιτείες,

τις οποίες σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις ελέγχουν οι Δημοκρατικοί. Στη συνέχεια, μία προς μία, άρχισαν να εξαφανίζονται με μαγικό τρόπο καθώς καταμετρώνται τα ψηφοδέλτια. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ, και οι «δημοσκόποι» το κατάλαβαν εντελώς και ιστορικώς λάθος!» αναφέρει στο tweet του.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την καταμέτρηση ψηφοδελτίων από τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, που θα χρειαστούν ενδεχομένως πολλές ημέρες για να καταμετρηθούν σε ορισμένες πολιτείες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η καταμέτρηση των εν λόγω ψηφοδελτίων μείωσε το προβάδισμα του Τραμπ στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, δύο πολιτείες-κλειδιά από τις οποίες εξαρτάται το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ η καταμέτρηση αυτών των ψηφοδελτίων απειλεί να εξαλείψει το προβάδισμά του στην Πενσιλβάνια, τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, όσον αφορά στο παραπάνω tweet, το Twitter επισήμανε ότι «ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου αυτού του Tweet είναι αμφισβητούμενο και ενδέχεται να είναι παραπλανητικό σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής σε μια εκλογική αναμέτρηση ή μια άλλη πολιτική διαδικασία».

Ο Τραμπ υπογράμμισε επίσης ότι οι δημοσκόποι έσφαλαν σε αυτές τις εκλογές με «ιστορικό» τρόπο.

Λίγο μετά, ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε μια «ασταμάτητη» μάχη «εωσότου καταμετρηθεί κάθε ψηφοδέλτιο», επίσης με ανάρτησή του στο Twitter.

We won't rest until everyone's vote is counted. Tune in as my campaign manager @jomalleydillon and campaign adviser Bob Bauer give an update on where the race stands. https://t.co/Rwz4iR25B3

— Joe Biden (@JoeBiden) November 4, 2020

Τα επιτελεία της προεκλογικής εκστρατείας των δύο ανδρών επιχείρησαν να πείσουν ότι οι υποψήφιοί τους θα κερδίσουν την αναμέτρηση, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνεντεύξεων που παραχώρησαν.

«Εάν καταμετρήσουμε όλες τις νόμιμες ψήφους, πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος θα κερδίσει», δήλωσε ο Μπιλ Στέπιεν, ο διευθυντής της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, Τζεν Ο΄ Μάλεϊ Ντίλον, επισήμανε πως ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται σε επαρκείς πολιτείες για να φθάσει τους 270 μεγάλους εκλέκτορες που χρειάζεται, προκειμένου να αναδειχθεί 46ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Είναι ένα βέβαιο συμπέρασμα», τόνισε.

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα, την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν μιλούσε για τα αποτελέσματα, απευθυνόταν σε ψηφοφόρους του στο Ντέλαγουερ και τους τόνιζε ότι θα πρέπει να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος, προκειμένου να ανακηρυχθεί νικητής, ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter υποστήριζε ότι «προσπαθούν να κλέψουν τη νίκη», ενώ λίγη ώρα αργότερα σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ότι «Θα πάμε στο ανώτατο δικαστήριο και θα ζητήσουμε να σταματήσει η καταμέτρηση. Δεν θέλουμε να βάζουν νέες ψήφους στις 4 το πρωί».

Ο Τζο Μπάιντεν απάντησε με οργή, αναφέροντας: «Άνευ προηγουμένου αυτά που κάνει ο Τραμπ. Δεν αποφασίζει αυτός το αποτέλεσμα».

Last night I was leading, often solidly, in many key States, in almost all instances Democrat run & controlled. Then, one by one, they started to magically disappear as surprise ballot dumps were counted. VERY STRANGE, and the “pollsters” got it completely & historically wrong!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 4, 2020

How come every time they count Mail-In ballot dumps they are so devastating in their percentage and power of destruction?

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 4, 2020

Την ίδια ώρα, οι φόβοι για συγκρούσεις και επεισόδια, λόγω της μεγάλης πόλωσης στις εκλογές των ΗΠΑ, επιβεβαιώθηκαν. Οπλισμένοι διαδηλωτές έκαψαν αμερικανικές σημαίες στο Πόρτλαντ. Στην Ουάσιγκτον, κοντά στον Λευκό Οίκο καταγράφηκε καυγάς με απολογισμό τέσσερις τραυματίες. Το FBI προειδοποίησε για τον κίνδυνο ένοπλων αντιπαραθέσεων…

Keywords
Τυχαία Θέματα