Έκκληση Μακρόν στη Γερμανία να διορθώσει τις δυσλειτουργίες της Ευρωζώνης

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εκτίμησε ότι η Γερμανία «πρέπει να κινηθεί» για να διορθώσει «τις δυσλειτουργίες» της Ευρωζώνης.

«Η Γερμανία πρέπει να κινηθεί, όπως και η Γαλλία», υπογράμμισε ο Μακρόν στη συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Ouest France .

Σύμφωνα με τον Μακρόν, που θα προεδρεύσει του 19ου γαλλογερμανικού υπουργικού συμβουλίου μαζί με την καγκελάριο Μέρκελ, το Βερολίνο «πρέπει να αποτελέσει μέρος της ανάκαμψης των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Ευρώπη».

«Η Γερμανία έκανε φοβερές μεταρρυθμίσεις, διαθέτει μια ισχυρή οικονομία, αλλά έχει δημογραφικές αδυναμίες, οικονομική και εμπορική ανισότητα με τους γείτονές της και κοινή ευθύνη να προσφέρει στην ευρωζώνη το μέλλον που της αξίζει», επισήμανε ο γάλλος πρόεδρος.

«Δεν επέκρινα ποτέ τη Γερμανία επειδή είναι ανταγωνιστική», τόνισε. «Όμως μέρος της ανταγωνιστικότητάς της οφείλεται στις δυσλειτουργίες της Ευρωζώνης και την αδυναμία άλλων οικονομιών», υπογράμμισε ο Μακρόν.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, η Ευρωζώνη έχει ανάγκη «πιο ισχυρών μηχανισμών αλληλεγγύης», οι οποίοι θα περνούν από έναν κοινό «προϋπολογισμό» και έναν δημοκρατικό έλεγχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα