Εκκενώθηκε οικισμός στα Κύθηρα – Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Λέσβο και Λαγονήσι (εικόνες)

Δεν υπάρχει κίνδυνος για οικισμούς στα ΚύθηραΤι δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΜυτιλήνηςΣε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά στη ΛέσβοΣπίτια και οχήματα κάηκαν στο Λαγονήσι

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής στα Κύθηρα, η οποία μάλιστα οδήγησε τον δήμαρχο να ζητήσει τα μεσάνυχτα να εκκενωθεί ο οικισμός Κυπριωτιάνικα. Παράλληλα σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, σε ορισμένες περιοχές του νησιού έχει διακοπεί το ρεύμα,

λόγω της πυρκαγιάς.

Στην άλλη πλευρά της χώρας και συγκεκριμένα στο Λαγονήσι Αττικής, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Αξίζει να αναφερθεί πάντως, πως για τις πυροσβεστικές αρχές είχε προηγηθεί ακόμη μία εξίσου δύσκολη νύχτα (3/8), καθώς έδιναν μάχη με τις φλόγες με τη συνδρομή εθελοντών, καταφέρνοντας να ελέγξουν τουλάχιστον τα πύρινα μέτωπα των χωριών του Πλωμαρίου, Τρύγωνας και Πλαγιά στη Λέσβο.

Αναλυτικά τα μέτωπα:

Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Μυλοπόταμος Κυθήρων

Σκληρή μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να μπορέσουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 11:00 της Παρασκευής, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου στα Κύθηρα, ενώ τα εναέρια μέσα αποχώρησαν μόλις νύχτωσε.

Παράλληλα, πηγές της Πυροσβεστικής τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο επικεφαλής του Σώματος στα Κύθηρα ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του οικισμού Κυπριωτιάνικα, λόγω της πυρκαγιάς. Στη συνέχεια, όμως, ο δήμαρχος ζήτησε να εκκενωθεί ο συγκεκριμένος οικισμός. Παράλληλα σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, σε ορισμένες περιοχές του νησιού έχει διακοπεί το ρεύμα, λόγω της πυρκαγιάς.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 37 πυροσβέστες με 16 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων.

«Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά στη Λέσβο»

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση και ελαιώνες μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου.

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο Δήμος Λέσβου, οι υπηρεσίες του θα παραμείνουν σε αυξημένη ετοιμότητα, ώστε να συνδράμουν σε τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, μεταξύ Παπάδου Γέρας και Πλωμαρίου, κατακαίοντας δασική έκταση και ελαιοκαλλιέργειες.

Όπως καταγγέλλεται επίσημα από τον διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαο Μπαμπάκο οφείλεται σε εμπρησμό, αφού μέτωπα αναπτύσσονταν σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο.

Από το πρωί της Παρασκευής, μεγάλες αναζωπυρώσεις υπάρχουν κυρίως στην περιοχή του Καριώνα. Επίγειες δυνάμεις που έφθασαν στο νησί ακόμα και από την Αθήνα, τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, αλλά και ειδικά οχήματα που ήρθαν στη Μυτιλήνη από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής κατάφεραν να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Λαγονήσι

Η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι μεταξύ των λεωφόρων Καλυβίων και Αναβύσσου βρίσκεται πλέον σε ύφεση και έχει οριοθετηθεί. Το πέρασμά της ωστόσο ήταν καταστροφικό καθώς προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, τραυμάτισε τρεις πυροσβέστες και έκαψε τέσσερα οχήματα.

Οι πυροσβέστες μεταφέρθηκαν 251 ΓΝΑ με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα.

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο Κούμανι Ηλείας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Κούμανι της Ηλείας.

Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα