Mέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ εισέβαλαν στο υπουργείο Οικονομικών

Εισβολή μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Υπουργείο ΟικονομικώνΠροχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του χώρουΠοια τα αιτήματα των εργαζομένων

Έφοδο πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 19 Φεβρουαρίου μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας που κάνουν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας

τους ενάντια στην περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο.

Απαιτούν να συναντηθούν με εκπροσώπους του υπουργείου για να δοθεί λύση στα αιτήματά τους.

Βασικά παράπονα των εργαζόμενων είναι η μείωση των επιδομάτων για τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «η κυβέρνηση δέχθηκε περικοπή κατά 32% του προβλεπόμενου κονδυλίου και τώρα αναζητεί τρόπους να την εφαρμόσει, βάζοντας σε πρώτη φάση στο στόχαστρο χιλιάδες εργαζόμενους στην Καθαριότητα και τα Τεχνικά Συνεργεία των Δήμων, οι οποίοι κινδυνεύουν να μην λάβουν το Επίδομα από τον μήνα Μάρτιο κιόλας.

Η απόφαση της περικοπής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, που μεθοδεύεται εδώ και μήνες, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και θα παλέψουμε για να μην γίνει πράξη».

Υπευνθυμίζεται ότι σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «κύριο ζήτημα για τον κλάδο αποτελεί η εξέλιξη που ουσιαστικά θα αφήσει χωρίς καταβολή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για τον μήνα Μάρτιο χιλιάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργεία των Δήμων».

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έκαναν κατάληψη στο γραφείο του υφυπουργού ζητώντας να συνομιλήσουν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας θα τους ακούσει και θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στο υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
ΟΤΑ, υπουργειο οικονομικων, ποε, υπουργειο, απεργια, λύση, επιδοματα, επιδομα, σταση εργασιας, απεργια οσε, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, νεα κυβερνηση, αυτοδιοικηση, ηγεσια, πλαισιο, γινει, δημοσιο, δοθει, εξελιξη, υφυπουργος, κυβερνηση, λύση, μηνες, μειωση, ουσιαστικα, πρωι, τοπικη αυτοδιοικηση, εισβολη
Τυχαία Θέματα