Εισαγγελική παρέμβαση στο Ηράκλειο για τα τροχαία ατυχήματα

Η μη τήρηση του ΚΟΚ από τους οδηγούς αλλά και τα τροχαία ατυχήματα που συνεχώς καταγράφονται στο νομό ήταν η αιτία που προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ηρακλείου.

Με μία εκτενής ανακοίνωση η Εισαγγελία Ηρακλείου παρουσιάζει τα στοιχεία των επικίνδυνων παραβάσεων του ΚΟΚ που σημειώθηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο καθώς και τα τροχαία ατυχήματα που καταγράφηκαν καλώντας τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να τηρούν πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα

επίσημα στοιχεία, μόνο τον μήνα Ιούνιο στο νομό Ηρακλείου καταγράφηκαν 2.177 επικίνδυνες παραβάσεις οι οποίες μεταφράζονται ως εξής: 1.206 για υπερβολική ταχύτητα, 50 για αντικανονική προσπέραση, 38 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 47 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 9 για παραβίαση προτεραιότητας, 220 για οδήγηση χωρίς κράνος, 220 για στέρηση άδειας ικανότητας, 2 για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, 21 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 118 για χρήση κινητού κατά την οδήγηση και 246 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Παράλληλα, σημειώθηκαν 7 συνολικά τροχαία στα οποία ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και επτά ελαφρά.

Με αφορμή τα παραπάνω η εισαγγελία Ηρακλείου εφιστά την προσοχή σε όλους τους οδηγούς ζητώντας τους να ακολουθούν πιστά τον ΚΟΚ ώστε να αποφεύγονται τέτοια συμβάντα.

Παράλληλα καλεί τις αστυνομικές αρχές να εντείνουν τους ελέγχους τους ενώ απευθύνει κάλεσμα στους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν σε εκστρατεία ενημέρωσης για την οδηγική συμπεριφορά.

Πηγή: Cretapost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα