«Είμαστε σε πόλεμο, κατάσκοπος της KGB ο Πούτιν», δήλωσε ο Μόργκαν Φρίμαν

Ο πασίγνωστος ηθοποιός, Μόργκαν Φρίμαν, έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες, χάρη σε ένα βίντεο στο οποίο κάνει λόγο για επίθεση της Ρωσίας στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζει τον Πούτιν ως κατάσκοπο της KGB και τονίζει ότι «είμαστε σε πόλεμο». Το βίντεο δημιουργήθηκε για την προώθηση μιας επιτροπής για τη διερεύνηση του ρωσικού θέματος που συγκεντρώνει στοιχεία για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές

και παρέχει περισσότερες πληροφορίες που, κατά τους υπευθύνους της, αποδεικνύουν την επιχείρηση της Μόσχας να αποσταθεροποιήσει την χώρα.

«Δεχτήκαμε επίθεση. Είμαστε σε πόλεμο», τονίζει στο ξεκίνημα του βίντεο ο αφροαμερικανός ηθοποιός και συνεχίζει, ισχυριζόμενος ότι ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, που είναι κατάσκοπος της KGB, εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στον «αιώνιο εχθρό», τις ΗΠΑ, προκειμένου να εκδικηθεί για την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Στη συνεχεία αναφέρεται στην υπόθεση των fake news, της διαδικτυακής προπαγάνδας και των ρώσων χάκερς.

To understand the gravity of Russia’s invasion of our democracy, today we launch Committee to Investigate Russia. https://t.co/sOArPWE7p9

— Rob Reiner (@robreiner) 19 Σεπτεμβρίου 2017

«Σαν αληθινός κατάσκοπος που είναι, χρησιμοποιεί μυστικά κυβερνητικό “οπλισμό” προκειμένου να επιτεθεί σε δημοκρατίες ανά τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να διαδώσει την προπαγάνδα του σε όλο τον κόσμο, πείθει τους πολίτες να χάσουν την εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ, στις πολιτικές διαδικασίες των χωρών τους, ακόμη και στα γειτονικά κράτη. Ο Πούτιν είναι αυτός ο κατάσκοπος και αυτό δεν είναι σενάριο ταινίας», αναφέρει ο Φρίμαν.

«Θέλουμε ο πρόεδρος των ΗΠΑ να μας μιλήσει ευθέως και να μας πει την αλήθεια. Έχουμε ανάγκη να καθίσει πίσω από το οβάλ γραφείο και να μας πει “συμπατριώτες μου, δεχτήκαμε επίθεση από την ρωσική κυβέρνηση”. Ο ελεύθερος κόσμος υπολογίζει σε εμάς, ώστε να τον καθοδηγήσουμε» σχολιάζει και προσθέτει πως οι αμερικανοί πολίτες οφείλουν να μπουν στη μάχη ενάντια στη Ρωσία.

Κρεμλίνο: Συναισθηματικός και κινούμενος από προσωπικά-ίδια συμφέροντα ο Φρίμαν

Το βίντεο του Φρίμαν προκάλεσε την αντίδραση του Κρεμλίνου, το οποίο χαρακτήρισε τον ηθοποιό «συναισθηματικό και κινούμενο από προσωπικά-ίδια συμφέροντα».

Επίσης, ρώσος αξιωματούχος φέρεται να αναφέρει πως «κανείς δεν μπορεί να πάρει σοβαρά τα λεγόμενα του Φρίμαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα