Ειδικοί φρουροί για επιθέσεις: Δεν έχουμε προσωπικό και αυτό που υπάρχει φυλάει σταθερούς στόχους (video)

«Το πρόβλημά μας είναι η περιπολία, η αποτροπή και η σύλληψη. Πρώτον μας λείπει κόσμος, δεν υπάρχει προσωπικό, έχει να γίνει πρόσληψη αστυφυλάκων και ειδικών φρουρών χρόνια και δεύτερον το προσωπικό που υπάρχει δαπανάται, κατασπαταλάται στη φύλαξη σταθερών στόχων», είπε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, σχολιάζοντας το μπαράζ επιθέσεων τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο Βασίλης Ντούμας κατήγγειλε ότι «η “ΔΙΑΣ”, αν ήταν πέντε στη φρούρηση στόχων, έγιναν δέκα. Είναι καθηλωμένοι. Είναι σοβαρό το αποτέλεσμα αυτών των

ενεργειών».

Στο ερώτημα αν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, απάντησε: «Αν ο κ. υπουργός δεν αποφασίσει να ενισχύσει το προσωπικό, να αποδεσμεύσει το προσωπικό από τους ειδικούς στόχους, να γυρίσουν στον τομέα, στον πολίτη, θα αλωνίζουν οι κακοποιοί».

«Η Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει και στρατηγικό σχεδιασμό και να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αστυνόμευση αρκεί, όμως, να δοθεί η πολιτική εντολή να κινηθεί η Αστυνομία σε αυτά τα πλαίσια. Και μη ξεχνάμε πάντοτε ότι όλοι αυτοί που δρουν και αλωνίζουν έχουν ένα ορμητήριο και ένα καταφύγιο, τα άβατα. Κάθε Σαββατοκύριακο σπάνε και καίνε κατ’ έθιμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα