Εγκώμια Τραμπ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού από την Κίνα – Βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ντόναλντ Τραμπ απένειμε τα εύσημα στην Κίνα και είπε την Παρασκευή (07/02) ότι το Πεκίνο κάνει «πολύ επαγγελματική δουλειά» στη μάχη κατά της επιδημίας του νέου κορονοϊού, που έχει προσβάλει πάνω από 30.000 ανθρώπους στην ασιατική χώρα. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δαπανήσουν, μάλιστα, 100 εκατ. δολάρια για να βοηθήσουν την Κίνα και άλλες χώρες οι οποίες έχουν πληγεί από την επιδημία του νέου ϊού.

Ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι είχε «μια εξαιρετική συνομιλία», το βράδυ της Πέμπτης (07/02), με τον

κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ. «Μιλήσαμε κυρίως για τον κορονοϊό», είπε σε δημοσιογράφους μπροστά από τον Λευκό Οίκο. «Εργάζονται πολύ σκληρά και πιστεύω ότι κάνουν πολύ επαγγελματική δουλειά», πρόσθεσε.

President Donald Trump: U.S. Is ‘Working Closely With China’ To Stop Coronavirus Outbreak https://t.co/hFukOF6y9S pic.twitter.com/0tFVzhqzNv

World Press Daily (@WorldPressDaily) February 7, 2020

Επιπλέον, ο Τραμπ σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο «εργάζονται μαζί» στο θέμα. «Πιστεύω ότι η Κίνα θα κάνει πολύ καλή δουλειά», υπογράμμισε. Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας, που εμφανίστηκε στην επαρχία Χουμπέι, έχει ήδη προσβάλει 31.161 ανθρώπους στην Κίνα. Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό, 636 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο θανατηφόρος ιός έχει επιπτώσεις και στην εμπορική συμφωνία των δυο χωρών, καθώς απειλεί και την Παγκόσμια Οικονομία.

Δυσοίωνες προβλέψεις από τη Fed για την παγκόσμια οικονομία

Trump Not Worried China’s Covering Up Coronavirus Situation After Talking With President Xi #Topbuzz https://t.co/ukPmxFKC1c

Max (@max007ab) February 7, 2020

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) των ΗΠΑ επανέλαβε την Παρασκευή (07/02) ότι οι συνέπειες στην κινεζική οικονομία από την επιδημία του νέου κορονoϊού θα έχουν επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, τονίζοντας ότι συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

«Η πρόσφατη εμφάνιση του κορονoϊού (…) μπορεί να οδηγήσει σε απότομες μεταβολές (στην οικονομία) της Κίνας, που θα έχουν αντανάκλαση στο σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας», ανέφερε στην εξαμηνιαία έκθεσή της.

Χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το τι θα αποφασίσουν τα μέλη της νομισματικής επιτροπής της κατά την προσεχή σύνοδό τους, η Fed επισήμανε, ωστόσο, ότι «στο πλαίσιο της αδύναμης οικονομικής δραστηριότητας και των εν υπνώσει πληθωριστικών πιέσεων, οι ξένες Κεντρικές Τράπεζες υιοθετούν γενικά μια πιο ευέλικτη πολιτική», δηλαδή μειώνουν τα επιτόκια.

Coronavirus Live Updates: Trump Praises China’s Response to Outbreak as Death Toll Passes 600https://t.co/Wag86tzKBU

— Antonio Navalón (@antonio_navalon) February 7, 2020

Βοήθεια 100 εκατ. από τις ΗΠΑ

Η Ουάσινγκτον είναι, λοιπόν, έτοιμη να δαπανήσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει την Κίνα και άλλες χώρες οι οποίες έχουν πληγεί από την επιδημία του νέου ϊού.

Την ανακοίνωση έκανε την Παρασκευή (07/02) σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. «Η δέσμευση αυτή –με τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που προσφέρει γενναιόδωρα ο αμερικανικός ιδιωτικός τομέας– δείχνει την ισχυρή ηγεσία των ΗΠΑ στην ανταπόκριση στην επιδημία», ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με τον Μάικ Πομπέο, η αμερικανική υπόσχεση θα υλοποιηθεί μέσω των υπαρχόντων πόρων «τόσο άμεσα, όσο και μέσω πολυεθνικών οργανισμών».

#MundialesLD | El secretario de Estado de EE.UU., Mike Pompeo, anunció 100 millones de dólares para ayudar a China y a otros países a luchar y combatir la propagación del coronavirus, que ha causado más de 630 muertos en el gigante asiático. #ListínDiario https://t.co/l0vuSeJM48

— Listín Diario (@ListinDiario) February 7, 2020


(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Πηγή: Εγκώμια Τραμπ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού από την Κίνα – Βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα