«Έφυγε» ο Ποσειδώνας, σκόρερ του Ολυμπιακού στη θρυλική νίκη επί της Σάντος

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Ποσειδώνας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της εθνικής ομάδας τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού από το 1955 ως το 1962, αγωνιζόμενος συνήθως ως δεξιός επιθετικός και έμεινε γνωστός για την απίστευτη ταχύτητά του χάρη στην οποία του είχαν δοθεί τα παρατσούκλια

«καμικάζι» και «τούρμπο».

Ως μέλος μιας ομάδας – θρύλου στην ιστορία του Ολυμπιακού, ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ (σ.σ. στο 9ο λεπτό) κατά τη θρυλική νίκη των Πειραιωτών επί της Σάντος του Πελέ, στις 4 Ιουλίου του 1961.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ Ολυμπιακος:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και σύσσωμη η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της και τα συλλυπητήριά της για τον χαμό του Θρυλικού, Αντώνη Ποσειδώνα.

Αγωνίσθηκε για πολλά χρόνια στον Θρύλο, έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα και Κύπελλα, ενώ σημείωσε και το… χρυσό γκολ με τη Σάντος την ομάδα του Πελέ το 1961 στο περίφημο 2-1. Επίσης, ήταν διεθνής με την Εθνική ομάδα».

Πέθανε ο Αντώνης Ποσειδώνας, σκόρερ στο “θρυλικό” 2-1 επί της Σάντος: Τη θλίψη της για το θάνατο του Αντώνη Ποσειδώνα, εκ των σκόρερ της “θρυλικής” νίκης του 1961 επί της Σάντος, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός. https://t.co/rPQgTJFCy5 pic.twitter.com/ELgbBvohxH

— osfp (@osfp) 12 Φεβρουαρίου 2019

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα