«Έφυγε» ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος

Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα του Πάσχα (29/4) σε ηλικία 68 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός Τάκης Μόσχος, ο οποίος βρισκόταν σε κώμα μετά από διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Ο γνωστός ηθοποιός τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στην Αθήνα.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο στενός φίλος του ηθοποιού,

Σταύρος Φωτίου, σκορπίζοντας τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο:

Κατά τη διάρκεια της τρίμηνης νοσηλείας του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, φίλοι και συνάδελφοι του απεύθυναν δημόσια έκκληση για αίμα και στήριξη στον ηθοποιό κατά τις δύσκολες ώρες που περνούσε.

Γνωστότερος ρόλος του υπήρξε αυτός του «Αργύρη» στη «Γλυκιά Συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη, μίας από τις πιο εμβληματικές ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του ’80.


Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα και ο πατέρας του ήταν αστυνομικός. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης – είχε περάσει από τους πρώτους – και ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία και τις Καλές Τέχνες στη Γερμανία. Ο ίδιος είχε τονίσει σε συνέντευξή του ότι πέρασε δυναμικά και «εκρηκτικά» φοιτητικά χρόνια.

Επέστρεψε στην πατρίδα και στην Αθήνα, μετά από μία ερωτική απογοήτευση. Ακολούθως εργάστηκε για λίγο ως μοντέλο, αφού και εμφανισιακά είχε τα προσόντα, κάτι με το οποίο είχε ασχοληθεί και στη Γερμανία.

Όπως ο Τάκης Μόσχος είχε εκμυστηρευτεί, με τη βοήθεια και της τύχης, χρησιμοποιώντας το βιβλίο με τις επαγγελματικές φωτογραφήσεις που είχε κάνει στη Γερμανία, τον σύστησαν στον Παναγιώτη Τιμογιαννάκη. Μιλάμε για τον κριτικό κινηματογράφου και ο τελευταίος τον παρέπεμψε στη «Στέφη φιλμς» και ασχολήθηκε με διαφημιστικά.

Κάποια στιγμή, περνώντας από ένα γραφείο του, να αφήσει κάποιες φωτογραφίες του, τον πήραν τηλέφωνο, λέγοντάς του ότι ήθελαν να του δώσουν ρόλο σε μια ταινία του Κατακουζηνού, τον «Άγγελο». Αυτό συνέβη το 1982.

Το 1983… βρέθηκε και στη «Γλυκιά Συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη, πάλι με τη… βοήθεια και της τύχης, μια ταινία ορόσημο, η οποία αντικατόπτριζε κάποιες από τις εμπειρίες του στην Γερμανία. Καθιερώθηκε ως ο ρομαντικός του περιθωρίου, ο γλυκός άνθρωπος με το πηγαίο χιούμορ που συγχρόνως έβγαζε και μια μαγκιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα