«Έφυγε» ο ηθοποιός Γιάννης Καλάκος

Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας η είδηση του χαμού το Γιάννη Καλάκου.

Φίλος του εκλιπόντος έγραψε στο Facebook την αιτία θανάτου του ηθοποιού.

«Ο Γιάννης Καλάκος έφυγε για αυτό το τελευταίο ταξίδι αφού πάλεψε με μία δύσκολη, δυσδιάγνωστη και ανίατη ασθένεια, την Πλάγια Αμυοτροφική Σκλήρυνση, που παραλύει σταδιακά νευρώνες και μύες. Ηθοποιός, σκηνοθέτης, δάσκαλος, συνάδελφος, σύντροφος, εργάστηκε πολλά

χρόνια στα σχολεία μέχρι και την τελευταία στιγμή που μπορούσε να στέκεται όρθιος χωρίς βοήθεια. Και εκεί, έφτιαξε μαγικές παραστάσεις για παιδιά, παραστάσεις με ερασιτεχνικές ομάδες επίσης, που άφησαν αυτό το ιδιαίτερο αποτύπωμά τους, μία μικρή σφραγίδα του Γιάννη. Ο Γιάννης είχε πάθος και ταλέντο στη δουλειά του. Και είχε πάντα μια ιδέα, μια σπίθα, ένα σχέδιο που μάζευε σιγά σιγά το υλικό και του έδινε πνοή σε ένα θεατρικό εγχείρημα. Στον υπολογιστή του και στα σημειωματάρια του, οι σημειώσεις είναι άπειρες. Από πολύ μικρός, στον Βύρωνα, πιτσιρικάς δημοτικού και αργότερα στην εφηβεία του, έγραφε, οργάνωνε ομάδες, και παραστάσεις και συμμετείχε σε διαγωνισμούς θεάτρου, πολύ πιο πριν σπουδάσει αυτό που αγαπούσε και εργαστεί επαγγελματικά στον χώρο.Ήταν ένας πολύπλοκος και υπέροχος άνθρωπος, θαρραλέος. Νιώθω χαρά, ευγνωμοσύνη και περηφάνια που τον συντρόφευσα αυτά τα δέκα χρόνια, από τότε που συναντηθήκαμε για πρώτη φορά. Μου είπε πολλές ιστορίες, πολλές ανησυχίες του, πολλά σχέδια, κοντά του ακολουθούσα αυτό τον αεικίνητο ρυθμό που οδηγούσε τη ζωή του. Και στον δρόμο αυτό βρέθηκαν φίλοι και αγαπημένοι πολλοί, συνάδελφοι και μαθητές και μαθήτριες του, που θα τον θυμούνται πάντα.Η ημέρα και ώρα της αποχαιρετιστήριας τελετής, θα ανακοινωθούν σύντομα. Εδώ, στον τοίχο του Γιάννη».

Ο Γιάννης Καλάκος έφυγε για αυτό το τελευταίο ταξίδι αφού πάλεψε με μία δύσκολη, δυσδιάγνωστη και ανίατη ασθένεια, την…

Gepostet von Manos Lalopoulos am Sonntag, 19. Juli 2020

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα στο facebook: «Καλό σου ταξίδι αγοράκι μου/ ήσουν τόσα πολλά για μένα, και δεν πρόλαβα να στα πω/ παιδιά ήμασταν/ πόσα ξενύχτια, πόσα όνειρα, πόσα γλέντια, πόσα γέλια πάνω στη μηχανή/ πατάγαμε γκάζι και τρέχαμε τραγουδώντας δυνατά/ έτρεξαν οι ζωές μας, χαθήκαμε και ξαναβρεθήκαμε και τώρα, τι;/ τώρα θα σου πούμε αντίο; / γυρίζω το χρόνο πίσω σε βόλτες στην Καισαριανή, σε νυχτερινές βουτιές στη Σαρωνίδα, σε πλατείες θεάτρων, σε παρέες/ σε ευχαριστώ για όλα».

Giannis Kalakos καλο σου ταξιδι αγορακι μου/ ήσουν τοσα πολλα για μενα,και δεν προλαβα να στα πω/ παιδια ημασταν/ ποσα…

Gepostet von Bouziotis Vasilis am Sonntag, 19. Juli 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα