Έφυγε από το ΟΑΚΑ ο Πιτίνο, πάει για -6 ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Δεν αναβλήθηκαν τα παιχνίδια

Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για «αποχή από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, μέχρι να επανέλθει η νομιμότητα», και περίπου 15 λεπτά από πριν το τζάμπολ του αγώνα με την Κύμη (17:30), για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Α1 Ανδρών, ο Ρικ Πιτίνο αποχώρησε από το OAKA.

Με τη δημόσια τηλεόραση να αναφέρει πως ο αμερικανός τεχνικός να παρουσιάζεται εκνευρισμένος. Ο Παναθηναϊκός… ετοιμάζεται να τιμωρηθεί με -6, δεν αναβλήθηκαν τα υπόλοιπα ματς της τελευταίας αγωνιστικής τη Basket League.

Ο προπονητής των «πράσινων» έφυγε, μετά την απόφαση της διοίκησης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να μην «κατέβει» στον αγώνα, με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θα περιμένει την άφιξη της συζύγου του από τις ΗΠΑ. Αργότερα αποχώρησαν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ αυτοί της Κύμης παρέμειναν στο παρκέ μέχρι να «κλείσει» το φύλλο αγώνα. Όπως και έγινε, 15 λεπτά μετά το προγραμματισμένο τζάμπολ. Η ομάδα της Εύβοιας κέρδισε το ματς στα χαρτιά με 20-0 και το «τριφύλλι» μηδενίζεται, ενώ θα τιμωρηθεί με αφαίρεση 6 βαθμών. Ως εκ τούτου θα υπάρξουν αλλαγές στην βαθμολογία της Basket League, ενώ αναμένονται ακόμα και νέα… επεισόδια στο ελληνικό μπάσκετ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ΕΡΤ o Ρικ Πιτίνο ήταν εκνευρισμένος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και φέρεται να έφυγε από το γήπεδο, αναφέροντας: «Δεν έχω θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα». Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ το διέψευσε αυτό το γεγονός, τονίζοντας ότι ο 66χρονος τεχνικός δεν έφυγε νευριασμένος από το ΟΑΚΑ, αλλά χαμογελώντας, υπογραμμίζοντας πως μετά τη διακοπή μπορεί να πάει να παραλάβει ο ίδιος τη γυναίκα του από το αεροδρόμιο.

Όπως αναφέραμε, λίγη ώρα πριν από το τζάμπολ των υπόλοιπων έξι αναμετρήσεων της 26ης αγωνιστικής, υπήρχαν διαβουλεύσεις στον ΕΣΑΚΕ αναφορικά με τη μη διεξαγωγή τους. Ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον καλούσαν στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ και ζητούσαν την αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής, μέχρι να βρεθεί μια λύση, μετά την… αποχώρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Τελικά, δεν αναβλήθηκαν οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στην Α1.

Βάσει κανονισμού, μία αγωνιστική μπορεί να αναβληθεί 24 ώρες πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα. Ήδη, από την Τρίτη (7/5) η αυλαία της 26ης αγωνιστικής έχει «ανοίξει» με τη διεξαγωγή του αγώνα Πανιώνιος – Χολαργός. Ήταν δηλαδή ιδιαίτερα δύσκολο να αναβληθούν οι έξι εναπομείναντες αγώνες της 26ης αγωνιστικής με απόφαση του ΕΣΑΚΕ, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί διοικητικό συμβούλιο. Αν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, έστελνε επίσημο αίτημα στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για αναβολή, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίος το ζητούσε, τότε μόνο θα μπορούσε να λάβει απόφαση για αναβολή η αθλητική ηγεσία. Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δεν αιτήθηκε ποτέ την αναβολή των αγώνων της 26ης αγωνιστικής από τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Κύμη: Μας λυπεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί

Η ομάδα της Κύμη παρέμεινε στην Basket League, αλλά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την «βαθύτατη λύπη» της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά τις σημερινές εξελίξεις η ομάδα μας εξασφάλισε την παραμονή της στην Betshop Basket League. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι θα εκπροσωπούμε και του χρόνου την Εύβοια στην μεγαλύτερη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Παράλληλα όμως μας λυπεί βαθύτατα η εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πρωτάθλημα της χώρας μας. Πρέπει όλες οι ομάδες να βρουν μια λύση για να μην επαναληφθούν τα φετινά φαινόμενα την επόμενη χρονιά.

Για μας ήταν μια δύσκολη σεζόν, κατά την διάρκεια της οποίας είχαμε σίγουρα πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση μας. Πάντοτε όμως προσπαθούσαμε για το καλύτερο εντός του παρκέ και πιστεύουμε ότι αγωνιστικά αξίζαμε να μείνουμε στην κατηγορία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το τεχνικό επιτελείο, τους παίκτες, το staff της ομάδας και όλους τους φιλάθλους μας, αφού όλοι μαζί παλέψαμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Υποσχόμαστε ότι θα επικεντρωθούμε στα λάθη που κάναμε φέτος και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε, έτσι ώστε στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι! Γιατί η Κύμη αξίζει να είναι δυνατή στην Α1».

Ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Ψαρράκης, ανέφερε πριν από την έναρξη της αγωνιστικής: «Θεωρώ πως αυτή η κατάσταση είναι αλλοίωση του πρωταθλήματος. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε το δίκιο μας με οποιοδήποτε μέσο υπάρχει».

Παναθηναϊκός: Οι τρόποι επιστροφής των χρημάτων από τα εισιτήρια με την Κύμη

Ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε τον κόσμο του για τους τρόπους επιστροφής των χρημάτων των εισιτηρίων του αγώνα με την Κύμη που δεν έγινε.

Αναλυτικά η «πράσινη» ενημέρωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ενημερώνει τους φιλάθλους της που είχαν αγοράσει εισιτήριο για την αναμέτρηση με την Κύμη, για τους τρόπους επιστροφής των χρημάτων τους. Συγκεκριμένα, όσοι είχαν προμηθευτεί ηλεκτρονικά μέσω του viva.gr τα εισιτήριά τους, τα χρήματά τους θα επιστραφούν στους λογαριασμούς τους εντός 15 ημερών. Όσο για εκείνους που τα προμηθεύτηκαν από φυσικά σημεία πώλησης θα μπορούν από την Πέμπτη 9/5 να μεταβούν στο εκδοτήριο του «Απόστολος Νικολαΐδης» (Λ. Αλεξάνδρας, Θύρα 10, Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη με Παρασκευή 10.00-18.00) και με την επίδειξη του εισιτηρίου τους να τους επιστραφεί το αντίτιμο.

Για πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα: 2144022543 και 2106440010, Δευτέρα με Παρασκευή 10:00 με 17:00».

(πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ/sdna.gr)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα