«Έφυγε» από τη ζωή ο Γουόλτερ Λάσαλι, ο άνδρας που κέρδισε Όσκαρ για τον «Ζορμπά»

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Δευτέρας, ο Γουόλτερ Λάσαλι, ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ Φωτογραφίας το 1964 για την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς”.

Ο κινηματογραφιστής που βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ταινία «Αλέξης

Ζορμπάς» εδώ και χρόνια ήταν μόνιμος κάτοικος του Σταυρού Ακρωτηρίου, της περιοχής η οποία έγινε πασίγνωστη από τα γυρίσματα της ταινίας με τον Άντονι Κουίν σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Γουόλτερ Λάσαλι γεννήθηκε το 1926 στη Γερμανία. Μεταξύ άλλων σκηνοθετών, συνεργάστηκε σε αρκετές ταινίες με τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Τζέιμς Άιβορι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα”, ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να βρεθεί το βράδυ του Σαββάτου στα εγκαίνια του θεάτρου “Μίκης Θεοδωράκης” και για το σκοπό αυτό από τους διοργανωτές και τους θεράποντες γιατρούς είχε αποφασιστεί να τον μεταφέρουν στο χώρο με ασθενοφόρο. Ωστόσο την τελευταία στιγμή οι θεράποντες γιατροί αποφάσισαν ότι δεν θα ήταν καλό να μεταφερθεί.

Στα “Χανιώτικα Νέα” είχε δώσει την τελευταία του συνέντευξη μόλις την περασμένη Τρίτη ώστε να δημοσιευτεί σε αφιέρωμα της εφημερίδας στον “Ζορμπά”.

Keywords
Τυχαία Θέματα