Ευθύνες στη Γερμανία ρίχνει FAZ ότι εξέθρεψε αυταπάτες για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Επικριτικό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung για τη γερμανική τακτική ως προς την ΤουρκίαΜε την αποχώρηση από το Ιντσιρλίκ κλείνει ένα από τα χειρότερα κεφάλαια

«Η Γερμανία ευθύνεται για το σημείο, στο οποίο έφθασαν οι σχέσεις με την Τουρκία. Το Βερολίνο εξέθρεψε για πολύ καιρό την αυταπάτη ότι μια πλήρης ένταξη της Άγκυρας στην ΕΕ ήταν ρεαλιστική.

Δεν ήθελε να κλείσει την πόρτα στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της Τουρκίας, αλλά ταυτόχρονα υπήρχε η ελπίδα, και μάλιστα υπερκομματικά, ότι στο άμεσο μέλλον η Τουρκία θα πληρούσε τις προϋποθέσεις.

Αυτά τα παιχνίδια και των δύο πλευρών με την ένταξη στην ΕΕ κατέληξαν τώρα σε φιάσκο», σημειώνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Τονίζει επίσης ότι με την αποχώρηση από το Ιντσιρλίκ των γερμανών στρατιωτών κλείνει ένα από τα χειρότερα κεφάλαια στις γερμανο-τουρκικές σχέσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο «πρόεδρος Ερντογάν, διαθέτοντας σχεδόν δικτατορικές εξουσίες, συντάχθηκε κατά της ευρωπαϊκής αντίληψης για τη δημοκρατία και κατά της ΕΕ.

Από τη σκοπιά του, η στάση της Τουρκίας στη διένεξη για το Ιντσιρλίκ είναι συνεπής. Αφού η Γερμανία παρέχει άσυλο σε Τούρκους στρατιωτικούς που ζητούν καταφύγιο και δεν επιτρέπει σε φίλους του προέδρου να διαφημίσουν προεκλογικά τα αυταρχικά του σχέδια, τότε κι αυτός δεν επιτρέπει σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν γερμανούς στρατιώτες στο Ιντσιρλίκ και φυσικά, αυτή η αντίληψη δεν γίνεται αποδεκτή», καταλήγει το δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα