Στην Αθήνα η ρηματική διακοίνωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Τι αναφέρει για εθνότητα και γλώσσα

Η διακοίνωση ενημερώνει για την ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών στην ΠΓΔΜΑντίστροφη μέτρηση για τη συνέχεια της διαδικασίας στην ελληνική ΒουλήΟ όρος «nationality» αναφέρεται αποκλειστικά στην ιθαγένεια και δεν προδικάζει το ζήτημα της εθνότητας των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας«Η επίσημη γλώσσα έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και ανήκει στην γλώσσα των νότιων σλαβικών γλωσσών»

Έφθασε στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης η ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει

για την ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών στην ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο όσων προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η ρηματική διακοίνωση ανοίγει τον δρόμο για να συνεχιστεί η διαδικασία στην Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων.

Μεταξύ άλλων η διακοίνωση αναφέρει ότι η σκοπιανή πλευρά εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει, ενώ προσθέτει πως ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες Συνταγματικές αλλαγές στις 11 Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, στη ρηματική διακοίνωση υπάρχει μία συγκεκριμένη διευκρινιστική δήλωση:

Ο όρος «nationality» αναφέρεται αποκλειστικά στην ιθαγένεια και δεν προδικάζει το ζήτημα της εθνότητας των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας. Η επίσημη γλώσσα έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και ανήκει στην γλώσσα των νότιων σλαβικών γλωσσών. «Δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας γλώσσα, με τη δική μας παράδοση», τόνισε.

Αυτή είναι η ρηματική διακοίνωση:

Keywords
Τυχαία Θέματα