Ευφάνταστος, άεργος και… απατεώνας: Έβγαλε 5.000 ευρώ παριστάνοντας τον διοικητή της ΕΥΠ κι όχι μόνο

Θράσος και αστείρευτη φαντασία είχε ένας άνδρας που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες στο Ηράκλειο και στο Λασίθι και ο οποίος τελικά, συνελήφθη χθες, Τρίτη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας που δούλεψαν την υπόθεση με επαγγελματικό τρόπο.

Πρόκειται για έναν 46χρονο άνδρα που σύμφωνα με την αστυνομία, εμφανίζεται ως άεργος. Είχε βρει όμως τρόπο να βγάζει… το χαρτζιλίκι του και μάλιστα με το παραπάνω.

Σύμφωνα

με πληροφορίες του ekriti, ο 46χρονος προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες παριστάνοντας τον Διοικητή της ΕΥΠ, τον Διοικητή της Ασφάλειας Ηρακλείου αλλά πολλές φορές και υψηλόβαθμο αξιωματικό του Στρατού.

Σύμφωνα με τα όσα του αποδίδουν οι αστυνομικοί, ο 46χρονος υποσχόταν στους πολίτες διάφορα: διευκόλυνση σε δημόσιες υπηρεσίες, ελάφρυνση χρέους ακόμα και ακύρωση προστίμων και με τον τρόπο αυτό τους αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι εξαπάτησε πέντε πολίτες τα τελευταία 2,5 περίπου χρόνια, με το χρηματικό ποσό που απέσπασε συνολικά όλο αυτό το διάστημα, να ξεπερνά τις 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν: στολές παραλλαγής με διακριτικά Ελληνικού Στρατού, καπέλο τύπου τζόκεϊ με το σήμα της αστυνομίας, μπουφάν με διακριτικό «δυνάμεις άμυνας φρούρησης», κυνηγετικό όπλο, ράβδος με τη θήκης της, διάφορα προσωπικά έγγραφα παθόντων και έτερων πολιτών.

Οι εκτιμήσεις των Αρχών είναι ότι ενδεχομένως να βγουν στην επιφάνεια κι άλλες υποθέσεις απάτης με πρωταγωνιστή τον 46χρονο ο οποίος σήμερα οδηγείται στο αυτόφωρο.

(ekriti.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα