Έδιωξαν τη Χρυσή Αυγή από τη Ρηγίλλης

Όχι στη ναζιστική φιέστα της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια λένε σήμερα (Σάββατο) ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά και πλήθος αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων της Αριστεράς, που καλούν σε διεθνιστική συγκέντρωση στις 4 μ.μ. στην πλατεία Ρηγίλλης, στο σημείο δηλαδή όπου τα προηγούμενα χρόνια η οργάνωση πραγματοποιούσε τη γνωστή σύναξη εγχώριων και εισαγόμενων ναζιστών.

Πέρυσι

η Χρυσή Αυγή είχε καλέσει πάλι πλήθος ομοϊδεατών της από διαφορετικές χώρες και ανάμεσά τους τον τόνο έδιναν οι Γερμανοί ναζιστές του Τρίτου Δρόμου (Dritter Weg), οι οποίοι φρόντισαν μάλιστα να φωτογραφηθούν στην Ακρόπολη με την πολεμική σημαία του Ράιχ 1933-1935, προκαλώντας συνειρμούς με τη σημαία της Βέρμαχτ που ύψωσαν τα κατοχικά στρατεύματα στο ίδιο σημείο το 1941.

Τότε η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει να διοργανώσει την προκλητική φιέστα της στην πλατεία Ρηγίλλης, αλλά τελικά, λόγω της παρουσίας του αντιφασιστικού κινήματος στο κέντρο της Αθήνας και της απαγόρευσης συγκεντρώσεων από την αστυνομία υποχρεώθηκε να τη μεταφέρει έξω από τα κεντρικά γραφεία της στη Μεσογείων. Φέτος λοιπόν τη διοργανώνει κατευθείαν εκεί.

«Η εξαγγελία της συγκέντρωσης είναι ήδη μια μεγάλη νίκη γιατί πρώτη φορά από το ’97 η Χρυσή Αυγή δεν καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης, αλλά έξω από τα γραφεία της. Εχουμε σκοπό να καθιερώσουμε την παρουσία μας στην πλατεία Ρηγίλλης. Για εμάς τα Ιμια θα είναι πλέον συγκέντρωση αντιπολεμική και αντιφασιστική», επισήμανε ο Τάκης Γιαννόπουλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν την Τετάρτη 25/01 στην ΕΣΗΕΑ ο Αντιφασιστικός Συντονισμός και οι διοργανωτές της αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

«Η 28η του Γενάρη πρέπει να είναι ένας σταθμός στο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό αντιφασιστικό κίνημα», ανέφερε ο Παύλος Αντωνόπουλος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι η απομόνωση της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα