Έχτισαν δημαρχείο για να είναι… ένα με το περιβάλλον – Βλέπουν το ποτάμι στο πάτωμα (εικόνες)

Όσοι έχουν επισκεφτεί τα Νησιά Φερόε «έχουν να λένε» για την ομορφιά του φυσικού τοπίου της περιοχής και υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Βλέπετε, οι κάτοικοι της περιοχής ότι και αν κάνουν, το πράττουν με σεβασμό στο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό απασχολεί το τελευταίο καιρό το εντυπωσιακό νέο δημαρχείο συγκεκριμένης περιοχής στα νησιά που είναι χτισμένο πάνω σε ένα ποτάμι και διαθέτει ταράτσα που είναι καλυμμένη με πράσινο και χρησιμοποιείται ως πεζογέφυρα. Φτιάχτηκε, δηλαδή, για να είναι… ένα με το περιβάλλον και με το γύρω τοπίο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αίθουσα του συμβουλίου,

υπάρχει ένα κυκλικό άνοιγμα από γυαλί στο πάτωμα, και έτσι μπορεί να βλέπει κάποιος το ποτάμι που ρέει κάτω από το δημαρχείο. Μιλάμε για το νεόκτιστο δημαρχείο στην περιοχή Νορράγκοτα της νήσου Εστουρόι.

Thanks for the mention! METALOCUS: Un pequeño ayuntamiento integrado en la naturaleza característica de las islas Feroe por Henning Larsenhttps://t.co/06p8MPESmn
A small town hall integrated in the distinctive Faroese nature by Henning Larsen … pic.twitter.com/1MF85mFRvf

— Henning Larsen (@HLArchitects) 7 Αυγούστου 2018

Οι κάτοικοι στα Νησιά Φερόε μαθαίνουν από μικρή ηλικία πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους φυσικούς πόρους και να δείχνουν σεβασμό στο περιβάλλον. Όλες οι κατασκευές τους γίνονται χωρίς αρνητικές συνέπειες προς το περιβάλλον. Αυτό γίνεται και με τα γήπεδα. Έτσι, το τοπίο παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτο για πολλά χρόνια, θα λέγαμε για αιώνες και διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στην φυσική ταυτότητα που έχουν τα συγκεκριμένα νησιά. Χωρίς οι αρχιτέκτονες να μένουν χωρίς δουλειά στη… θάλασσα ανάμεσα σε Ισλανδία και Σκανδιναβία και Μεγάλη Βρετανία.

Απολαύστε τις σχετικές φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: metalocus.es

Keywords
Τυχαία Θέματα