Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για Σταϊκούρα και Κεραμέως

Δυσαρέσκεια επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τον Χρήστο Σταϊκούρα και τη Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με την πρόσφατη στάση τους σε κρίσιμης σημασίας ζητήματα.

Όσον αφορά στον κ. Σταϊκούρα, υπήρξε ενόχληση στο Μαξίμου για την τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο για το ζήτημα της προσφυγικής δομής στις Θερμοπύλες, με κυβερνητικούς κύκλους να του «χρεώνουν» ότι μίλησε ως βουλευτής Φθιώτιδας για ένα θέμα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

που έκανε λόγο για κυβέρνηση-«Δελφινάριο».

Και βέβαια, το ζήτημα δεν έκλεισε εκεί, καθώς ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε να δημοσιοποιήσει με δελτίο Τύπου την αντίθεσή του στους κυβερνητικούς χειρισμούς για το Προσφυγικό στην εκλογική του περιφέρεια και στους σχεδιασμούς του Νότη Μηταράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δυσαρέσκεια του Μαξίμου γνωστοποιήθηκε τηλεφωνικά και στον ίδιο τον κ. Σταϊκούρα.

Αλλά και για τη Νίκη Κεραμέως η εικόνα που έχει σχηματίσει το Μαξίμου δεν είναι καλή.

Υπενθυμίζεται ότι στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ένα «καρφί», λέγοντας ότι «δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό» κάποιος υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους ή «να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα».

Φυσικά, ένα τέτοιο «καρφί» πήγαινε και προς την κ. Κεραμέως, η οποία δήλωνε «αναρμόδια» για το φιάσκο με τις XXL μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα