Δύο νεκροί από μαζική δηλητηρίαση στο Ιράκ – Εκατοντάδες σε νοσοκομεία

Νεκροί μία γυναίκα και ένα παιδί στο ΙράκΔηλητηριάστηκαν μαζί με περίπου 750 ανθρώπους σε ιρακινό καταυλισμό

Δύο άνθρωποι πέθαναν και εκατοντάδες άλλοι χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία έπειτα από μαζική τροφική δηλητηρίαση σε καταυλισμό εκτοπισμένων ανατολικά της Μοσούλης, ανακοίνωσαν ιρανικοί αξιωματούχοι.

«Καταμετρήσαμε 752 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης και δύο θανάτους –μιας γυναίκας και ενός παιδιού- μετά το γεύμα κατά τη διακοπή της νηστείας του Ραμαζανιού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σέιφ αλ-Μπαντρ.

Αξιωματούχοι του τομέα υγείας της

επαρχίας Νινευή επιβεβαίωσαν τους αριθμούς.

«Εκατοντάδες άνθρωποι που δηλητηριάστηκαν έχουν ανάγκη επείγουσας ιατρικής φροντίδας», δήλωσε αξιωματούχος, διευκρινίζοντας πως έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να προσδιοριστεί ο ακριβής λόγος δηλητηρίασης στον καταυλισμό Χάσαν Σαμ, περίπου 30 χλμ. ανατολικά της Μοσούλης.

Σε ανακοίνωσή της η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε πως τουλάχιστον ένα παιδί πέθανε και 200 άνθρωποι νοσηλεύονται λόγω δηλητηρίασης.

«Αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας προκειμένου να κατανοήσουμε με σαφήνεια τα αίτια και να αντλήσουμε μαθήματα από αυτό το τραγικό συμβάν ώστε να μην επαναληφθεί», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της HCR.

Keywords
Τυχαία Θέματα