Δύο έτη φυλάκισης σε ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής για επιθέσεις με ρόπαλα

O Μιχάλης Γιαννόγκωνας είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής ΑυγήςΕίχε πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων με ρόπαλα και κράνη, στη λαϊκή αγορά της Πετρούπολης

Σε δύο έτη φυλάκισης με τριετή αναστολή καταδικάστηκε σήμερα από το Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Γιαννόγκωνας.

O Γιαννόγκωνας είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και καταδικάστηκε

για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού (α. 189 παρ. 2 ΠΚ), σε επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης στην Πετρούπολη την 8 Οκτώβρη 2011.

Συγκεκριμένα, το 2011 μαζί με άλλα μέλη της XA, είχαν πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων κατά τη διάρκεια εξόρμησής τους σε στρατιωτικό σχηματισμό, κρατώντας ρόπαλα και κράνη, στη λαϊκή αγορά της Πετρούπολης.

Όπως αναφέρει η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας είχε καταθέσει στον Άρειο Πάγο το 2014 καταστατικό ίδρυσης νέου κόμματος με την επωνυμία «Εθνική Αυγή», σε περίπτωση μη νομιμοποίησης του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής λόγω της ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιαννόγκωνας είναι αυτός που κρατάει τη σημαία της Βέρμαχτ στο πρόσφατο βίντεο που αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα