Δολοφονία Φλόιντ: Κατηγορούμενοι και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί – Για φόνο β’ βαθμού ο Σόβιν (video)

Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ θα είναι και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη του, ενώ ο Ντέρεκ Σόβιν θα αντιμετωπίσει βαρύτερο κατηγορητήριο, όπως μεταδίδουν σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου τοπικά μέσα της Μινεσότα, μετά από οκτώ ημέρες διαδηλώσεων και βίαιων συγκρούσεων που έχουν συνταράξει τις ΗΠΑ.

Ο εισαγγελέας, Κιθ

Έλισον, αναμένεται να προσάψει στους άλλους τρεις αστυνομικούς την κατηγορία της συνέργειας στην δολοφονία.

Τις εξελίξεις έκανε γνωστές μέσω twitter και η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Έιμι Κλόμπουτσαρ, αναφέροντας ότι ο Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος έχει καταγραφεί στο βίντεο να πιέζει με το γόνατό του τον λαιμό του Φλόιντ, προκαλώντας του ασφυξία, θα αντιμετωπίσει βαρύτερο κατηγορητήριο:

Minnesota Attorney General Keith Ellison is increasing charges against Derek Chauvin to 2nd degree in George Floyd’s murder and also charging other 3 officers. This is another important step for justice.

Amy Klobuchar (@amyklobuchar) June 3, 2020

Ο πρώην αστυνομικός, που εκδιώχθηκε από το σώμα μετά τη δολοφονία, θα κατηγορηθεί για φόνο δεύτερου βαθμού, αυστηρότερη δηλαδή από αυτή που του είχε απαγγελθεί αρχικά.

Η συγκεκριμένη κατηγορία επιφέρει ποινή φυλάκισης έως σαράντα ετών, 15 χρόνια περισσότερο από την ανώτατη ποινή του φόνου τρίτου βαθμού, και απαγγέλλεται όταν ο εισαγγελέας εκτιμά ότι ο κατηγορούμενος σκοπίμως έχει προκαλέσει τον θάνατο, αλλά ο φόνος δεν ήταν προμελετημένος.

Οι άλλοι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υόθεση– ο Τόμας Λέιν, ο Αλεξάντερ Κουένγκ και ο Του Θάο, θα κατηγορηθούν για συναυτουργία και συνέργεια σε δολοφονία δεύτερου βαθμού τόνισε η εφημερίδα της Μινεσότα, επικαλούμενη πηγές.

Οι διαδηλωτές απαιτούσαν να κατηγορηθούν και άλλοι αστυνομικοί για τον φόνο του 46χρονου Αφροαμερικανού Φλόιντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα