Ομολόγησε και συνελήφθη ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη (video)

Ο δράστης είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόνΟι κινήσεις του 58χρονου βασικού υπόπτου πριν και μετά τον φόνοΚίνητρό του η ληστείαΠοινική δίωξη του δράστη για βαρύτατες κατηγορίεςΗ οικογένεια απαιτεί τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστηΤην Τετάρτη η επίσημη παρουσίαση εξιχνίασης της υπόθεσης από την Ασφάλεια Αττικής

Ομολόγησε τελικά ο 58χρονος Έλληνας που προσάχθηκε το πρωί της Τρίτης στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β΄Νεκροταφείο.

Συγκεκριμένα,

ο δράστης παραδέχθηκε πως βρισκόταν στο νεκροταφείο για ληστεία ή κλοπή το απόγευμα 18ης Οκτωβρίου που συνέβη το ειδεχθές έγκλημα.

Δείτε επίσης: Αποκαλύψεων… συνέχεια: Το μήνυμα που έλαβε η Δώρα και οι νέες δηλώσεις πατέρα, δικηγόρου

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του συλληφθέντα ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες, η οποία αφορά στα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δίωξη ασκήθηκε χωρίς την μεταγωγή του συλληφθέντα, αλλά με διαβίβαση στον Εισαγγελέα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του από την Αστυνομία. Σε βάρος του θα εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης ώστε, πιθανότατα αύριο, Τετάρτη ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή.

Ο δράστης οποίος είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν, για υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά και το κίνητρό του για τη δολοφονία της εφοριακού, ήταν η ληστεία.

Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση εξιχνίασης της υπόθεσης από την Ασφάλεια Αττικής, αφού σχηματίζεται πλέον δικογραφία σε βάρος του συλληφθέντα για ανθρωποκτονία.

Πώς έφτασαν οι αρχές στον 58χρονο βασικό ύποπτο

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έφτασαν στα ίχνη του, καθώς το κινητό της Δώρας έκλεισε περίπου 15 λεπτά μετά το έγκλημα, στην περιοχή της Ομόνοιας. Οι Αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν το μαγαζί στο οποίο πούλησε ο δράστης το κινητό και έτσι σιγά σιγά να φτάσουν και στα δικά του ίχνη.

Δείτε επίσης: Έγκλημα στο Β’ νεκροταφείο: Στη ληστεία μετά φόνου στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Βήμα – βήμα οι κινήσεις του δράστη

Ο 58χρονος είχε αφήσει ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ, στον Περισσό. Μπήκε στο Β’ Νεκροταφείο και άρχισε να ψάχνει τα υποψήφια θύματά του.

Η Δώρα Ζέμπερη είχε μαζί της την τσάντα και το κινητό της. Αυτά ήταν και ο στόχος του. Όταν όμως την πλησίασε και επιχείρησε να της τα αρπάξει, η νεαρή γυναίκα άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια. Αντιστάθηκε και τότε, ο δράστης φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να τη χτύπησε.

Η μανία του να μη συλληφθεί, ίσως, να ήταν εκείνη που τον «όπλισε» να τη μαχαιρώσει 14 φορές για να της κλείσει το στόμα.

Αφού την άφησε αιμόφυρτη, έτρεξε, πήδηξε τον μαντρότοιχο του νεκροταφείου προς τη λεωφόρο Ηρακλείου, πήρε το μηχανάκι κι έφυγε. Αρχικά, πέρασε από τα Πετράλωνα και μετά έφτασε στην Ομόνοια.

Η οικογένεια απαιτεί τη σύλληψη του 58χρονου

Η οικογένεια της 32χρονης απαιτεί την άμεση σύλληψη του 58χρονου φερόμενου ως δράστη, σύμφωνα με τη δικηγόρο Γιάννα Παναγοπούλου, η οποία μίλησε στο Star.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η 32χρονη Δώρα δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου. Την άτυχη κοπέλα είχε εντοπίσει, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοής, ο ιερέας του κοιμητηρίου.

Δείτε επίσης: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον φόνο της 32χρονης εφοριακού – Ψάχνουν τις κλήσεις της

Δείτε επίσης: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Ζέμπερη – Η ασφάλεια ζωής και το άλλοθι του πατέρα

Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, η 32χρονη έφερε σε διάφορα σημεία του σώματός της συνολικά 14 χτυπήματα από μαχαίρι, τα τέσσερα πιο βαθιά.

Η προσοχή των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στράφηκε αρχικά στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της εφοριακού.

Στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κλήθηκαν να καταθέσουν συγγενείς και συνάδελφοί της, δίχως από τις μαρτυρίες τους να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τα κίνητρα ή την ταυτότητα του δράστη.

Προσωρινά μάλιστα την κατάσταση περιέπλεξε ο πατέρας της 32χρονης, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι τη στιγμή του φόνου περνούσε με το ταξί του έξω από το νεκροταφείο και ενδεχομένως επιβίβασε σ’ αυτό τον φονιά της κόρης του.

Keywords
Τυχαία Θέματα