Διορισμός προσωρινού επιτρόπου στην ΑΕΠΙ

Πράσινο φως για τον ορισμό προσωρινού επιτρόπου, εάν υπάρξει εισήγηση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας Ο προσωρινός επίτροπος αναλαμβάνει την ομαλή είσπραξη και την απόδοση των ποσών

Το διορισμό προσωρινού επιτρόπου στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης, προβλέπει ρύθμιση που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η προτεινόμενη διάταξη ορίζει ότι ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ύστερα από εισήγηση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας

δύναται να διορίσει προσωρινό επίτροπο, εφόσον συντρέχει σοβαρή πιθανολόγηση ότι ο οργανισμός συλλογικής διαχείρισης δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και ιδίως να εισπράξει και να διασφαλίσει την απόδοση στους δικαιούχους των ποσών, λόγω ενδεικτικά αρνητικών ιδίων κεφαλαίων.

Ο προσωρινός επίτροπος αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ομαλή είσπραξη από τους χρήστες και την απόδοση στους δικαιούχους των ποσών που τους αναλογούν. Συγχρόνως, ο προσωρινός επίτροπος ασκεί στο όνομα του οργανισμού κάθε ένδικο βοήθημα ή μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων των δικαιούχων και υποκαθιστά τη διοίκηση στις παραπάνω αρμοδιότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα