Δημήτρης Σούλτας: Μια Ευρώπη… από άλλο πλανήτη

*** Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό. Βασική η διαμάχη μεταξύ του μπλοκ “μακριά από τον κώλο και όπου θέλει ας είναι” και του μπλοκ “μέχρι πότε θα κάνουμε το μαλάκα”, κάτι που επιβεβαίωσε την αραγή ενότητα.

*** Νέο ηλιακό σύστημα ανακάλυψε η NASA. Ήδη το ΔΝΤ εκπονεί μελέτη για το ποια μέτρα λιτότητας πρέπει να εφαρμοστούν εκεί,

ώστε να γίνει βιώσιμο.

*** Στην Τζιά ανακαλύφθηκαν αρχαία κόπρανα. Κάτι θέλουν να μας πουν οι «αρχαίοι ημών», αλλά ακόμα δεν το έχουμε αποκρυπτογραφίσει.

*** Ο Μάριο Ντράγκι δεν απέκλεισε 4ο μνημόνιο για την Ελλάδα. Είναι γεγονός ότι οι συνταξιούχοι της χώρας έχουν δώσει πολύ λίγα για τις Τράπεζες. Δεν γίνεται να τις αφήσουμε απροστάτευτες.

*** Νέα κλήρωση για τη λοταρία του υπουργείου Οικονομικών. Ήταν τέτοια η επιτυχία που οι αρμόδιοι μετάνιωσαν που δεν έδωσαν το κοινωνικό μέρισμα μέσω ξυστού.

*** Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτείνει στο συνέδριο του κόμματος να εκλέγεται ο Προέδρος της Δημοκρατίας από το λαό, αν αδυνατεί η Βουλή να τον εκλέξει. Θα μπορούσε επίσης να προτείνει να είναι οι υποψήφιοι μέλη πολιτικών οικογενειών, αφού έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνουν μέλη ενός υπουργικού συμβουλίου, του οποίου θα ηγείται ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα