Δημήτρης Σούλτας: Έγινε η αθλιότητα συνήθεια

*** Γυναίκες που χάνουν τη ζωή τους γιατί «δεν μπορεί κάτι θα έκαναν».

*** Γυναικοκτονίες, όπου το θύμα πολύ συχνά περιγράφεται ως θύτης. Η «τρελή», η «πουτάνα», η «σκρόφα», η «καπάτσα», που «τα ‘θελε ο κώλος της». Στα καφενεία- διαδικτυακά και μη- χυδαιολογούν. Αυτή η ιδιότυπη «δικαιοσύνη» που έχει καταδίκες μόνο για τα θύματα.

*** Ο δολοφόνος είναι «αντιπτέραρχος» και το θύμα του «Βουλγάρα». Ο «καταξιωμένος» και η «ξένη». Για να αντιστρέφονται οι ρόλοι και κυρίως να αντιστρέφονται οι ευθύνες.

*** Ο ταξιτζής που κερδίζει μερικά δευτερόλεπτα δημοσιότητας και χασκογελώντας στις

κάμερες, περιγράφει το πώς πέταξε έξω από το ταξί του έναν άνθρωπο που αιμοραγούσε. Το ταξί θα βγει σήμερα στο δρόμο πεντακάθαρο. Φροντίστε όταν θα σηκώσετε το χέρι για να το σταματήσετε να μην έχετε καν κάποια αμυχή. Να είστε «καθαροί»

*** Θυμάσαι τότε που το «πρεζόνι», ο «ληστής», ο «πούστης» τιμωρήθηκε από νοικοκυραίους; Τότε που είχε «καθαρίσει» πάλι ο τόπος;

*** Αστυνομικοί που συλλαμβάνουν 90χρονη γιατί έπλεκε τερλίκια και τα πουλούσε στη λαϊκή. Η Αστυνομία έχει πλέον στη διάθεση της τα αποτυπώματα της γιαγιάς. Η κοινωνία δεν κινδυνεύει πλέον από τα τερλίκια της.

*** Η καταγγελλία κατά της γιαγιάς έγινε από μικροπωλητές που ξύπνησαν το πρωί και βρήκαν στο πρόσωπό της τον «εχθρό» τους. Θα κοιμηθούν ήσυχοι το βράδυ, πιο «καθαροί» από ποτέ.

*** «Φιλήσυχοι» πολίτες που παίρνουν στα χέρια ρόπαλα και τα χτυπούν μ’ αυτά παιδιά προσφύγων που έκαναν το έγκλημα να παίζουν. Είναι έγκλημα να ξεφεύγεις από τον πόλεμο, είναι έγκλημα να ξεφεύγεις από την κόλαση για να παραδοθείς στην κόλαση των «καθαρών».

*** Έγινε η αθλιότητα συνήθεια κι εσύ δεν ξέρεις αν θα πρέπει να βρεις γωνιά για να κρυφτείς από ντροπή ή θα πρέπει να βρεις φωνή για να κραυγάσεις. Το τέρας «πεντακάθαρο» σου χτυπάει φιλικά την πλάτη. Όταν το τέρας δεν είσαι εσύ ο ίδιος…

Keywords
Τυχαία Θέματα