Δίκη Τοπαλούδη: Στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο η μητέρα της Ελένης μετά την κατάθεσή της (video)

Ανείπωτος είναι ο πόνος για τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, καθώς μέσα στη δικαστική αίθουσα ξαναζεί τον εφιάλτη της κόρης της με αποτέλεσμα να μην αντέξει, να καταρρεύσει και τελικά να οδηγηθεί στο νοσοκομείο. «Εγώ στη θέση τους θα είχα αυτοκτονήσει. Ηθικοί αυτουργοί του πόνου μου η οικογένεια του Έλληνα κατηγορούμενου», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Συγκινητικές στιγμές με τη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα, πριν από την έναρξη της δίκης. Ραγίζουν καρδιές οι γονείς της Τοπαλούδη με τις καταθέσεις τους.

Ξεκίνησε, λοιπόν, τη Δευτέρα (13/01) στο Μικτό Ορκωτό

Δικαστήριο Αθηνών, η δίκη για την άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, και η μητέρα της άτυχης κοπέλας, μετά από την κατάθεσή της κατέρρευσε. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που την πήγε στο νοσοκομείο. Φέρεται να αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία λόγω της συναισθηματικής φόρτισης που υπέστη κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της.

Δε μπορούσε να ζήσεις ξανά τις στιγμές για το πώς το κορίτσι της βιάστηκε και δολοφονήθηκε άγρια από δύο νεαρούς στη Ρόδο, όπου σπούδαζε.

Η κατάθεση της μητέρας

Ευθύνες στο συγγενικό περιβάλλον των κατηγορουμένων, ειδικά στους γονείς και τους παππούδες του μεγαλύτερου σε ηλικία, Έλληνα, επέρριψε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη στην κατάθεσή της στο δικαστήριο.

Η κ. Κυριακή Αρμουτίδου κατέθεσε ότι είναι πεπεισμένη όχι μόνο πως η γιαγιά του κατηγορούμενου που μένει κάτω από το «σπίτι κολαστήριο» άκουγε τις κραυγές της κόρης της και αδιαφόρησε αλλά και πως μετά «μπορεί η κυρία γιαγιά να ειδοποίησε τον γιο της και να έστειλαν στο σπίτι τις υπηρέτριες τους να καθαρίσουν τα αίματα του παιδιού μου. Γιατί αυτό έκαναν πάντα. Με τον παρά τους κάλυπταν την παραβατική συμπεριφορά αυτού του τέρατος…». Επίσης, είπε «πως δεν αποκλείει μέλη της οικογένειας του κατηγορούμενου να βοήθησαν ακόμη και στην μεταφορά του πτώματος. Ηθικοί αυτουργοί του πόνου μου είναι αυτοί».

Η μητέρα της νεαρής φοιτήτριας καταφέρθηκε σε βάρος και δύο κοριτσιών, που ήταν φίλες της κόρης της, γιατί δεν της είχαν πει πως έναν χρόνο πριν το τραγικό συμβάν η Ελένη είχε καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα βιασμό από τρία άτομα και ότι φοβόταν πολύ γιατί αγνοήθηκε από τους αστυνομικούς και φαίνεται να την εκβίαζαν με βίντεο οι δράστες.

Η μάρτυρας, έκδηλα οργισμένη, χαρακτήρισε «τέρατα» τους δύο κατηγορούμενους, λέγοντας μάλιστα πως «αν ήμουν στην θέση τους, να στάζουν αίματα τα ταβάνια και τα πατώματα, θα ντρεπόμουν. Θα είχα αυτοκτονήσει».

Κατά την κ. Αρμουτίδου, ο νεαρότερος κατηγορούμενος, αλβανικής καταγωγής, στοχοποίησε την Ελένη και αποφάσισαν με τον συγκατηγορούμενό του να «την ξεγελάσουν, να την πάρουν με την αγριότητα, με βία».

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσής της, η μητέρα κινήθηκε προς το εδώλιο φωνάζοντας πως θέλει να δει τα πρόσωπα των δύο κατηγορουμένων. Με τους αστυνομικούς να σχηματίζουν κλοιό γύρω από τους δύο νεαρούς, η μάρτυρας άρχισε να φωνάζει εναντίον των κατηγορουμένων.

«Δολοφόνοι! Εγώ θα σας πάρω τη ζωή»

Η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης ξέσπασε, όταν αντίκρισε τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία της κόρης της. «Δολοφόνοι! Εγώ θα σας πάρω τη ζωή! Καταστρέψατε τη ζωή μας και τη ζωή του παιδιού μου και εγώ πρέπει να σας βλέπω!», φώναζε, την ώρα που ο σύζυγός της και πατέρας της 21χρονης, προσπαθούσε να την συγκρατήσει. Στη συνέχεια, βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου για να ηρεμήσει.

Σημειώνεται πως η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε να διεξαχθεί στην Αθήνα, κατόπιν αιτήματος του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου ο οποίος ζήτησε την μεταφορά της υπόθεσης επικαλούμενος λόγους ασφαλείας και διασάλευσης της δημόσιας τάξης , αν η δίκη διεξαγόταν στην Ρόδο όπου και διαπράχθηκε το έγκλημα.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες

Μετά την ανάγνωση της κατηγορίας από την εισαγγελέα Έδρας οι δύο κατηγορούμενοι δια συνηγόρου δήλωσαν πως αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Ειδικότερα, ο μεγαλύτερος των κατηγορουμένων, ο 22χρονος, δήλωσε πως αρνείται τον βιασμό, γιατί υπήρξε συναίνεση του θύματος και πως δέχεται όχι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία.

Η φράση του συνηγόρου περί “συναίνεσης” του θύματος προκάλεσε έκρηξη του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και φωνάζοντας «ντροπή» είπε πως την κόρη του την βασάνισαν φρικτά: «Δεν ντρέπεστε; Έγιναν φρικτά πράγματα και λέτε για συναίνεση; Μαρτύρησε στα χέρια τους. Πλήρωνε τον Αλβανό να του πηγαίνει κορίτσια να τα βιάζει. Το δικό μας ήταν το… τυχερό! Αν δεν ήταν η Ελένη μας, θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι στη θέση της. Να τη βασανίζουν και αυτή να τους παρακαλάει να σταματήσουν.. Και εσείς μιλάτε για συναίνεση;»

Ο μικρότερος κατηγορούμενος, 20 ετών αλβανικής καταγωγής, δια συνηγόρου δήλωσε πως αρνείται και τις δύο κατηγορίες.

Πρώτος μάρτυρας στο δικαστήριο κατέθεσε ο πατέρας του θύματος, Γιάννης Τοπαλούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρχή της κατάθεσης του στον χαρακτήρα του παιδιού του, αλλά και σε όσα έγιναν μέχρι τη στιγμή που παρέλαβε τη σωρό της Ελένης για να την κηδέψει. Χαρακτήρισε την κόρη του ένα «ζωντανό χαρούμενο παιδί, μεγαλωμένο με αγάπη» και συνέχισε: «Ίσως να φταίμε που δεν την κάναμε λίγο καχύποπτη». Επίσης, ο άτυχος πατέρας ζήτησε από την υπεράσπιση να «σταθεί με απόλυτο σεβασμό στην μνήμη της Ελένης μας».

Είπε, ακόμα, πως στο εδώλιο θα έπρεπε να κάθονται και οι γονείς των κατηγορουμένων γιατί «θα έπρεπε -εφόσον τους είχαν πει πως τα παιδιά τους έχουν επιθετική και παραβατική συμπεριφορά- να έχουν κάνει κάτι».

Στο δικαστήριο και η Μάγδα Φύσσα

Δίπλα στην οικογένεια της αδικοχαμένης 21χρονης φοιτήτριας, βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα. 

Η μητέρα του δολοφονημένου από μέλη της Χρυσής Αυγής, Παύλου, αγκάλιασε τη μάνα της Ελένης Τοπαλούδη έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Στη συνέχεια αποχώρησε..

Μάγδα ΦύσσαΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας από φεμινίστριες έξω από το δικαστήριο

Πηγή: Δίκη Τοπαλούδη: Στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο η μητέρα της Ελένης μετά την κατάθεσή της (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα