Δίκη ΧΑ: «Ιστορική κριτική τα άρθρα για τον Χίτλερ – Εκπαίδευα τα μέλη στον δημόσιο λόγο»

Απολογείται σήμερα στο Εφετείο Ηλίας Κασιδιάρης, στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Στην αρχή της απολογίας του, σχετικά με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ο Κασιδιάρης έκανε λόγο για «κατασκευασμένη κατηγορία από πολιτικούς κύκλους».

«Δεν είναι προσωπική άποψη, τεκμηριώνεται από ντοκουμέντα»,

σημείωσε.

Όσον αφορά στην κατηγορία της οπλοκατοχής, είπε χαρακτηριστικά: «Στόχος να προφυλακιστώ για να μην παράγω πολιτική. Είναι ένα πρωτοφανές αδιανόητο έγκλημα. Ακόμα και οι πολιτικοί αντίπαλοι, με τους οποίους έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση, το είπαν. Κατείχα νόμιμη άδεια από ήταν αστυνομία».

Σχετικά με άρθρα που είχε γράψει ο ίδιος, με αναφορές στον Χίτλερ, αλλά και το τατουάζ στο χέρι του, ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι «Δεν θα σχολιάσω άρθρα που αποτελούν ιστορική κριτική και κινούνται στα πλαίσια της νομιμότητας. Υπάρχει ελευθερία έκφρασης. Ξεκάθαρα είμαι αντίθετος και καταδικάζω οποιαδήποτε πράξη βίας και εγκλήματα πολέμου».

«Θα καταθέσω φωτογραφία του Παναγιώταρου με μαγιό»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν ήταν υποχρεωμένα τα μέλη της Χρυσής Αυγής να έρχονται στις εκδηλώσεις φορώντας τις μαύρες μπλούζες και τα παντελόνια παραλλαγής, ο Κασιδιάρης δήλωσε ότι πολλοί έρχονταν στις εκδηλώσεις όπως ήθελαν.

«Για να το αποδείξω αυτό θα καταθέσω φωτογραφία του Παναγιώταρου που έχει έρθει σε εκδήλωση με μαγιό», δήλωσε, προκαλώντας ένταση.

Στο ίδιο πλαίσιο επιχείρησε και να υποβαθμίσει το ζήτημα του στρατιωτικού βηματισμού και τη δομή στρατιωτικής μονάδας που έδινε η Χρυσή Αυγή. Αναφερόμενος στα περιστατικά του Μελιγαλά, δήλωσε ότι καθώς οι χρυσαυγίτες πήγαιναν στο σημείο, πρότεινε να περπατήσουν με στρατιωτική δομή ώστε να τιμήσουν τους 2.000 νεκρούς.

«Εκπαίδευα τα μέλη στον δημόσιο λόγο»

Ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε επίσης ότι ο ρόλος του ως «εκπαιδευτής» στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, ήταν να εκπαιδεύει τα στελέχη στο να έχουν έναν «καλού επιπέδου δημόσιο λόγο», επειδή σε αυτό, όπως είπε, το κόμμα έπασχε.

Το δικαστήριο επέμεινε στις ερωτήσεις για το ενδεχόμενο να εκπαίδευε μέλη στη σκοποβολή και σε πολεμικές τέχνες, με τον Ηλία Κασιδιάρη να υποστηρίζει ότι έχει μεγάλη αγάπη στα όπλα, αλλά ότι δεν δίδασκε κάτι τέτοιο στα μέλη και τα στελέχη.

Υπενθυμίζεται ότι έξω από το δικαστικό Μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, που διαμαρτύρονται για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ ενημερώνουν τους πολίτες για την απολογία Κασιδιάρη.

(πληροφορίες από «Κουτί της Πανδώρας» & «News247»)

Πηγή: Δίκη ΧΑ: «Ιστορική κριτική τα άρθρα για τον Χίτλερ – Εκπαίδευα τα μέλη στον δημόσιο λόγο» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα