Δίκη ΧΑ: «Ένας ηλίθιος σκότωσε τον Φύσσα και έστειλε το κόμμα στα κάτεργα»

«Ηλίθιο» χαρακτήρισε σήμερα κατά την απολογία του τον Γιώργο Ρουπακιά ο Γιώργος Γερμενής, λέγοντας μάλιστα ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν «αποτέλεσμα καβγά ανάμεσα σε δυο παρέες και χάθηκε ένας άνθρωπος, ένας χριστιανός».

«Μέχρι σήμερα δεν έχω καταλήξει στο τι έχει γίνει. Δύο παρέες τσακώνονταν και ένας ηλίθιος έκανε

αυτό που δεν έπρεπε. Ένα τέτοιο πράγμα έστειλε το κόμμα στα κάτεργα. Μέχρι σήμερα δεν έχω μάθει τι έχει συμβεί», είπε στη συνέχεια ο Γερμενής.

Πρόεδρος: Το ξέρατε ότι αυτός ο «ηλίθιος», όπως λέτε, και ορισμένοι από την «παρέα» του ήταν σε τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Θα επηρέαζε τη συνεχεία σας στο κόμμα;

Γερμενής: Θα γινόμουν έξω φρενών και θα έψαχνα τί γινόταν. Στη φυλακή ρωτούσα αλλά δεν έβγαζα άκρη. Εδώ κατηγορούμαστε για εγκληματική οργάνωση και υπάρχει μία δολοφονία αυτού του χριστιανού. Καμία άλλη δολοφονία.

Στη συνέχεια της απολογίας του έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη» και αρνήθηκε την παρουσία του σε επεισόδια με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής χαρακτήρισε «μύθο με στόχο της διάλυση του κόμματος από τον Σαμαρά» το παραπεμπτικό βούλευμα, ενώ ανέφερε ότι αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές του 2019, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους αποχώρησής του.

Για το ψευδώνυμο «Καιάδας» ο κατηγορούμενος είπε πως το χρησιμοποιούσε σε μία μπάντα χέβι-μέταλ μουσικής. Αρνήθηκε ωστόσο να απαντήσει σε ερωτήσεις της Έδρας αν το συγκρότημα αυτό είχε φέρει σε συναυλία του Γερμανό μουσικό και αν είχαν ακουστεί εκεί εθνικοσοσιαλιστικά συνθήματα, λέγοντας «κατηγορείται το συγκρότημα;».

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί την Τετάρτη με τους επόμενους δύο πρώην βουλευτές οι οποίοι σύμφωνα με τον κατάλογο είναι ο Αντώνιος Γρέγος και η σύζυγος του γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα