Χυδαία επίθεση Ρουπακιά στην οικογένεια Φύσσα – Αναγνώρισε 4 χρυσαυγίτες ο δεύτερος μάρτυρας

Στο Εφετείο διεξήχθη σήμερα, 27 Ιουνίου, η δίκη της Χρυσής Αυγής με την ολοκλήρωση της εξέτασης του Μαντά και την κατάθεση ενός ακόμη αυτόπτη μάρτυρα του Μιχάλη Ξυπόλητου, φίλου του Παύλου Φύσσα ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από χρυσαυγίτες την πρώτη ημέρα της δίκης στον Κορυδαλλό.

Παράλληλα, από τις 8:30 το πρωί της Δευτέρας, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Εφετείο,

με την συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ.

Παρόντες ήταν και οι 18 κατηγορούμενοι που έχουν πλέον υποχρέωση για αυτοπρόσωπη παράσταση.

Προβλήματα σημειώθηκαν στην είσοδο των δημοσιογράφων και του κοινού. Λίστες για τους δημοσιογράφους δεν υπήρχαν και τους ζήτησαν να μεριμνήσουν οι ίδιοι για να δημιουργηθούν.

Η αίθουσα δεν ήταν πλήρως διαμορφωμένη καθώς δεν υπήρχε πρόσβαση στο διαδίκτυο, κλιματισμός στην αίθουσα, θέσεις για τους δημοσιογράφους και τα μικρόφωνα ήταν προβληματικά.

Οι πλευρές μπήκαν όλες από την ίδια είσοδο και προκλήθηκε επεισόδιο ανάμεσα στην μητέρα του Παύλου Φύσσα και δικηγόρου της Χρυσής Αυγής, ενώ λίγο αργότερα ο χρυσαυγίτης ο Γιώργος Ρουπακιάς, δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, στράφηκε προς την οικογένεια Φύσσα και τους δημοσιογράφους εξυβρίζοντάς τους χυδαία, λέγοντας «Γ@μιέστε κουφ@λες». Προσπαθώντας να κατεβάσει μάλιστα και την κάμερα της φωτορεπόρτερ Τάνιας Μπόλαρη φώναξε «Τι κανείς μωρή κ@ριόλα». Οι αστυνομικοί τον φυγάδευσαν για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Στη συνέχεια κατά τη διακοπή της δίκης το κλίμα εντάθηκε ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα τον δικηγόρος της Χρυσής Αυγής, Στάθη Καρυδομάτη, να πιάνεται στα χέρια με τον θείο του Παύλου Φύσσα. Φωνές και συνεχείς σημειώθηκαν απειλές από τη μεριά των χρυσαυγιτών.

Επεισόδιο δημιουργήθηκε και μεταξύ των δημοσιογράφων και της αστυνομίας όταν οι πρώτοι διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν στην αίθουσα και ένας αστυνομικός άρχισε να τους σπρώχνει.

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση των μαρτύρων.

Ο φίλος του Παύλου Φύσσα Μιχάλης Ξυπόλητος, ο οποίος ήταν παρόν τη βραδιά της δολοφονίας, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αναγνώρισε τέσσερις χρυσαυγιτες από τους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα ο μάρτυρας αναγνώρισε τους κατηγορούμενους: Άγγο, Μιχάλαρο, Τσαλίκη και Ρουπακιά.

Απόσπασμα της κατάθεσης του μάρτυρα Μιχάλη Ξυπόλητου:

«Περνάει ένα αμάξι με 6-8 μηχανές από πίσω μας ρώτησαν πληροφορίες (σ.σ. περιγραφή της νύχτας της δολοφονίας στο Κερατσίνι). Όμως μετά από λίγο σταμάτησαν παρατεταγμένα. Ήρθε και η ομάδα Δίας. Μετά ξεκίνησαν οι βρισιές. Όταν ξανακοίταξα πίσω μου, είχαν πια ενωθεί. Ήταν πολύ περισσότεροι. «Ελάτε κότες θα σας σφάξουμε» μας φώναζαν. Πρέπει να ήταν 20-30 άτομα.

Όταν άρχισαν να τρέχουν τρέξαμε και εμείς. Κρύφτηκα σε μία πυλωτή. Στην πυλωτή μείναμε κρυμμένοι 5 λεπτά ο Νίκος πήρε 3-4 φορές την αστυνομία. Ακούγαμε μηχανές να περνάνε κ να φωνάζουν: «Που είστε; Βγείτε να σας σφάξουμε». Δεν βγήκαμε παρά μόνο όταν είδαμε τον φάρο του περιπολικού.

Μας έβαλαν χειροπέδες μας πήγαν στο τμήμα μας έκαναν απίστευτο έλεγχο. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχει τέτοιος έλεγχος. Μας έγδυσαν κιόλας. Ένας εκεί μας είπε να κάτσουμε μας έπιασε κουβέντα μας ρώτησε αν είμαστε πολιτικοποιημένοι… Ήταν ο Ρουπακιάς. Νομίζαμε ότι ήταν αστυνομικός. Όταν μάθαμε ότι ο Παύλος ήταν νεκρός, υπήρξε ένταση. Αυτός ζήτησε να φύγει από τον χώρο. Τον πήγαν στον τρίτο όροφο. Μετά είδαμε τους αστυνομικούς να τον κατεβάζουν και καταλάβαμε ότι ήταν ο δολοφόνος του Παύλου».

Η σημερινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη στην αίθουσα του Κορυδαλλού όπου και αναμένεται η ολοκλήρωση της εξέτασης του μάρτυρα Μιχάλη Ξυπόλυτου αλλά και ο σχολιασμός των συνηγόρων για τις καταθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα