Δίκη ΧΑ: Απορρίφθηκε η ένσταση Μιχαλολιάκου – Θα αναγνωσθεί το Καταστατικό

Την απόρριψη της ένστασης που υπέβαλε προσωπικά ο επικεφαλής της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, δια των συνηγόρων του, ισχυριζόμενος ότι είναι πλαστό το έγγραφο του Καταστατικού της ΧΑ που προσκόμισε ο δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών» Δημήτρης Ψαρράς, ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη.

Αναλυτικότερα,

κατά την 264η συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε ότι το εν λόγω έγγραφο –αφορά τον ιδεολογικό χαρακτήρα της οργάνωσης- θα συνεκτιμηθεί μαζί με όλα τα αποδεικτικά μέσα στο τέλος της διαδικασίας.

Έναρξη της 264ης συνεδρίασης 9:48 στην Aίθουσα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Αυτοπροσώπως παρόντες κατηγορούμενοι: ουδείς#GDtrial

— GoldenDawnWatch (@GoldenDawnWatch) 9 Ιουλίου 2018

Πρόεδρος: Σχετικά με την ένσταση για τα 254, 255, τα έγγραφα αυτά [καταστατικό και «Πρωτεσίλαος»] που προσβάλλονται ως πλαστά ειναι έγγραφα με σαφες ιδεολογικό περιεχόμνεο που από μόνο του δεν ελεγχεται ποινικά >#GDtrial

— GoldenDawnWatch (@GoldenDawnWatch) 9 Ιουλίου 2018

Την προηγούμενη Πέμπτη (05/07) η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε να απορριφθεί η ένσταση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι από τα έγγραφα που προσκομίστηκαν δεν προκύπτουν ενδείξεις πλαστότητας.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών

Keywords
Τυχαία Θέματα