Δίκη Χ.Α.: Αναγνώριση δύο κατηγορουμένων χρυσαυγιτών από μάρτυρα φίλο του Παύλου Φύσσα

Με οργή και κατάρες υποδέχτηκε η μητέρα του Παύλου Φύσσα τον Γιώργο Ρουπακιά, όταν τον είδε να μπαίνει στην αίθουσα του δικαστηρίου, λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η Μάγδα Φύσσα ξέσπασε την οργή της, ενώ παρακολουθούσε όρθια από το πίσω μέρος της δικαστικής αίθουσας την είσοδο των κατηγορουμένων, φώναζε: «Δολοφόνοι, αποβράσματα της κοινωνίας, μας υποχρεώνετε να σας βλέπουμε. Να πέσει φωτιά να σας κάψει, ζώα».

«Μη σώσεις πανάθεμά σε…»

συνέχισε η Μάγδα Φύσσα κατά την είσοδο του Γιώργου Ρουπακιά στην αίθουσα.

Ο θείος του Παύλου Φύσσα απευθυνόμενος στον δολοφόνο του ανιψιού του οποίος δεν έστρεψε το βλέμμα του ούτε μια στιγμή προς την οικογένεια του Φύσσα, φώναξε: «Στο λαγούμι σου καθίκι, στο λαγούμι σου».

Ο Γιώργος Ρουπακιάς προσήλθε σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκισή του τον περασμένο Μάρτιο, λόγω της λήξης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα παρέμενε στο σπίτι του, όπου βρίσκεται υπό περιορισμό.

Σήμερα, παρόντες στο δικαστήριο ήταν 17 από τους 18 κατηγορούμενους στη δικογραφία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς στην προηγούμενη συνεδρίασή του το δικαστήριο διέταξε την αυτοπρόσωπη παρουσία των κατηγορουμένων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ύστερα από σχετικό αίτημα της οικογένειας του μουσικού.

Οι κατηγορούμενοι, Τσαλίκης, Σαντοριναίος, Μιχάλαρος, Πατέλης, Κορκοβίλης, Τσακανίκας ζητούν να μην δίνουν το παρόν καθημερινά στις δικάσιμους με τη δικαιολογία πως εργάζονται.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του Νικολάου Μαντά, φίλου του Παύλου, με τον οποίο είχαν βρεθεί το βράδυ, λίγο πριν τη δολοφονία. Ο οποίος μέχρι στιγμής τοποθετεί την εμφάνιση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και των μελών της Χ.Α. την ίδια χρονική στιγμή.

«Είδα ένα κομβόι με μηχανάκια να σταματάει δίπλα στα μηχανάκια της ΔΙΑΣ»

Με αυτόν τον τρόπο η κατάθεσή του, με εκείνη των αστυνομικών της ομάδας Δίας έρχεται σε αντίθεση, αφού οι δεύτεροι κατέθεσαν πως έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας όταν είχαν ήδη συμβεί όλα.

Αργότερα η πρόεδρος ζήτησε από τους κατηγορούμενους να σηκωθούν όρθιοι έτσι ώστε ο μάρτυρας να δει αν αναγνωρίζει μεταξύ αυτών κάποιους από το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο Νίκος Μαντάς αναγνωρίζει τον κατηγορούμενο Μιχάλαρος. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το μάρτυρα, έβγαινε από Κοράλλι όταν εκείνοι έμπαιναν έμπαιναν. Τον θυμόταν εξ’ αιτίας της εμπλοκής του κατηγορούμενου στο επεισόδιο που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στη Χ.Α. και μέλη του ΠΑΜΕ στη Ζώνη Περάματος. Ο μάρτυρας είχε δει το σχετικό βίντεο και αναγνώρισε τον κατηγορούμενο κατά την είσοδό του στο μαγαζί. Στην αναγνώριση βοήθησε το τατουάζ του Μιχάλαρα.

Ο μάρτυρας αναγνώρισε και τον κατηγορούμενο Άγγο, ο οποίος, όπως καταθέτει ο φίλος του Παύλου Φύσσα, ήταν στο χώρο της καφετέριας την ίδια ώρα με εκείνον και την παρέα του. Μάλιστα ο μάρτυρας θυμάται ότι ο Άγγος σκόνταψε πάνω σε έναν άλλο φίλο του Φύσσα. και αργότερα κοιτούσε το τραπέζι τους έντονα ενώ ταυτόχρονα μιλούσε συνέχεια στο κινητό του τηλέφωνο.

Ο μάρτυρας αναγνώρισε και τον Γιώργο Ρουπακιά, τον οποίο όμως είχε δει στο αστυνομικό τμήμα μετά τη δολοφονία.

Η συνεδρίαση διεκόπη και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών στις 9:00 το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα