Δικάζεται ξανά ο Αμβρόσιος για το ομοφοβικό κήρυγμα μίσους – «Φτύστε τους»

Συζητείται σήμερα, Τετάρτη, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου η έφεση που έχει κατατεθεί κατά της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγίου Αμβρόσιο, μετά από μήνυση με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους που είχε υποβληθεί από πολίτες εναντίον του, για το ομοφοβικό του παραλήρημα.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία θεώρησε πως το κείμενο με την επίμαχη φράση «Φτύστε τους» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επικίνδυνο για υποκίνηση βίας ή μίσους κατά των ομοφυλοφίλων,

ούτε πως παραβίασε την κείμενη αντιρατσιστική νομοθεσία. Στην απολογία του ο Μητροπολίτης είχε μεταξύ άλλων αναφέρει πως η φράση απευθυνόταν στους πολιτικούς.

Στην έφεσή τους, οι εισαγγελείς κάνουν εκτεταμένη αναφορά στο κείμενο αυτό, σημειώνοντας ότι «ουδεμία αναφορά ή νύξη κάνει σε πολιτικούς».

Μέλη του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση έξω από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, στις 9.00 το πρωί. Για το σκοπό αυτό είχε προγραμματιστεί μεταφορά με πούλμαν από την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα