Διημερίδα ογκολογίας με θέμα το νέο θεραπευτικό μοντέλο στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

Η «Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Θεραπεία του Καρκίνου – Αναζητώντας το Νέο Θεραπευτικό μοντέλο στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου» θα είναι το θέμα της 5ης Διημερίδας Ογκολογίας που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton Athens στις 3 και 4 Νοεμβρίου.

Η διημερίδα, που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Γηριατρικής Ογκολογίας σε συνεργασία με το «ΜΗΤΕΡΑ», θα εξετάσει πώς διαμορφώνονται οι νέες θεραπευτικές στρατηγικές με κεντρικό ερώτημα την αναζήτηση του νέου θεραπευτικού μοντέλου στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου.

Όπως αναφέρει ο ογκολόγος Ηλίας Αθανασιάδης «Η επαναστατική εξέλιξη της ανοσοθεραπείας του καρκίνου τον τελευταίο χρόνο οδήγησε σε μια νέα πραγματικότητα που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.

Η εξέλιξη στην αναζήτηση μοριακών στόχων καθοδηγεί τη νεότερη μοριακή ταξινόμηση και δημιουργεί δυνατότητες για εξατομίκευση της στοχευμένης θεραπείας των καρκίνων.

Η εξατομίκευση έχει προχωρήσει μέχρι τον καθορισμό των ενδείξεων θεραπείας, ανεξαρτήτως πρωτοπαθούς όγκου, διαμορφώνοντας έτσι μια εικόνα όπου κάθε καρκίνος είναι ένα εξελισσόμενο φυσικό πείραμα.

Η εξατομικευμένη προσέγγιση στην ανάγνωσή του και στις θεραπευτικές επιλογές μας είναι πλέον επιβεβλημένη. Η οριοθέτησή μας και η αναζήτηση των κανόνων της εξατομίκευσης θα αποτελέσει κεντρικό θέμα επιστημονικού διαλόγου».

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 την Παρασκευή 3/11 και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης Διημερίδας Ογκολογίας:

Keywords
Τυχαία Θέματα