Διεκόπη η ακροαματική διαδικασία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για Ολυμπιακό και Ατρόμητο

Η τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για Ολυμπιακό και Ατρόμητο διεκόπη λόγω τεχνικών προβλημάτων και θα συνεχιστεί στις 29 Ιουνίου. Η ακροαματική διαδικασία αφορά την υπόθεση των 15 προσώπων που κατηγορούνται σε ποινικό επίπεδο για «σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση». Αφορά

την πολύκροτη υπόθεση «υποβιβασμού», μετά και την εισήγηση της ερευνήτριας, Παναγιώτας Σπανού… Θα καταθέσουν και οι Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιάννης Αλαφούζος.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί στην αίθουσα του ΔΣ της Ομοσπονδίας, καθώς την Τετάρτη (24/06) η πρόεδρος πήρε απλώς τις παρουσίες μαρτύρων και διαδίκων. Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου θα ξεκινήσει με τις μαρτυρίες των Γιάννη Αλαφούζου και Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ η Επιτροπή όρισε άλλες πέντε συνεδριάσεις, που κατανεμήθηκαν χρονικά στις 1, 2, 6, 8 και 9 Ιουλίου.

Την 1η Ιουλίου θα καταθέσουν (ως μάρτυρες) οι Φύσσας, Βρύζας, Κωστούλας, Σάββας, την επομένη οι Κούγιας, Βελλής και Αγγελίδης, ενώ στις 6 Ιουλίου σειρά στη διαδικασία θα πάρουν οι Μώραλης και Βασάρας. Ο δικηγόρος του πρώην διαιτητή Γιώργου Δούρου, Βασίλης Καπερνάρος, κατέθεσε πρόταση να διεξαχθούν οι ακροαματικές διαδικασίες εκτός ΕΠΟ για μεγαλύτερο χώρο, με την έδρα να επιφυλάσσεται. Το αίτημα υποστήριξε και ο Ολυμπιακός.

Εκτός των 15 φυσικών προσώπων, κατηγορούμενες είναι και οι ΠΑΕ Ατρόμητος, Ολυμπιακός, για τις οποίες η εισηγήτρια Παναγιώτα Σπανού έχει προτείνει υποβιβασμό και πρόστιμο 3 εκατομμύρια ευρώ σε κάθε μία.

Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση Σπανού έγινε με βάση και τα στοιχεία που έγιναν γνωστά στη δίκη για τα «στημένα» ματς και τη σύσταση «Συμμορίας».

Όπως είναι ήδη γνωστό (και πλέον τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται και στα χέρια των εμπλεκομένων), το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ομοσπονδίας, έχει παραπέμψει τα 15 από τα 28 πρόσωπα που δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για σύσταση «συμμορίας» και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση, καθώς και τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρόμητος, για το μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε στις 4/2/2015 και έληξε 2-1.

Ειδικότερα, το Άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας περί «προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους», παραπέμπει – σε ό,τι αφορά τις ποινές – στο Άρθρο 29 περί «επηρεασμού για χειραγώγηση αγώνα».

Σε αυτό περιλαμβάνονται οι πιο βαριές ποινές σε όλο το πειθαρχικό δίκαιο και είναι οι εξής:

Για τις ομάδες: Υποβιβασμός στην επόμενη κατηγορία και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ.

Για τα πρόσωπα: Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής.

Αυτή είναι η εισήγηση του ερευνητικού τμήματος και συγκεκριμένα του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας, Παναγιώτας Σπανού, που χρειάστηκε περίπου 6 μήνες για να καταλήξει στα συμπεράσματά της και να προτείνει την επιβολή των ποινών που προαναφέραμε.

Σημειώνεται ότι κατηγορούμενοι είναι οι: Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σπανός, Γιάννης Αγγελόπουλος, Ρικάρντο Σα Πίντο, Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος, Θόδωρος Κουρίδης, Θανάσης Μπριάκος, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Ηλίας Σπάθας, Γιώργος Δούρος, Απόστολος Αμπάρκιολης, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα