Διεγράφη από τη ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ως… δούρειος ίππος

Ακόμη μια διαγραφή ταράζει τα «νερά» στο «γαλάζιο» εσωκομματικό τοπίο, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται εκτός της ΝΔ, έπειτα από συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Πειραιώς.

«Με βάση τις διατάξεις

του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος. Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Μάλιστα, η ΝΔ δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει τον κ. Μίχαλο ως «δούρειο ίππο», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν “Δούρειοι Ίπποι”».

Σημειώνεται ότι ο Κωσταντίνος Μίχαλος ήταν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Τι φέρεται να ενόχλησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το αφήγημα της συνεχούς καταστροφολογίας σε κάθε τομέα και το γεγονός ότι ο κ. Μίχαλος δεν το υιοθέτησε, φέρεται να είναι ο κύριος λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης του έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχαλος δεν δίστασε να εκφράσει την αντίθεσή του με τη γραμμή Μητσοτάκη, τόσο σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, όσο και απέναντι στην ιστορική απόφαση του Eurogroup για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και την ελάφρυνση χρέους.

«’Έχει αναλογιστεί ποτέ κάποιος ότι μια χώρα που την έχουν αναγνωρίσει 140 χώρες στον πλανήτη, μεταξύ των οποίων και μεγάλες υπερδυνάμεις, ώς απλή Μακεδονία, κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου, προκειμένου να γίνει αλλαγή ονομασίας; Νομίζω ότι από τη στιγμή που το θέμα είχε τεθεί από την πλευρά του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes και αυτό θα διασφαλιστεί από τη συμφωνία -η οποία άλλωστε θα έρθει να επικυρωθεί και από το κοινοβούλιο, έχουμε αρκετά βήματα μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθεί- υπάρχουν μόνο οφέλη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά και το επιχειρηματικό σκέλος», είχε δηλώσει ο κ. Μίχαλος, μία ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Αναφορικά με το ιστορικό Eurogroup, ο κ. Μίχαλος είχε δηλώσει: «Είναι μία ιστορική συμφωνία, καθώς βάζει τέλος, μετά από σχεδόν εννέα σκληρά χρόνια κρίσης, στα Μνημόνια και δίνει τη δυνατότητα, με πολύ κόπο και δουλειά βέβαια, η Ελλάδα να μπει σε ένα νέο δρόμο, λιγότερο δύσβατο».

Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί και ως ενδεχόμενο, στην απόφαση διαγραφής να έπαιξε κάποιο ρόλο και ένας… καφές. Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα «Παραπολιτικά» δημοσίευσε μια φωτογραφία, όπου δείχνει τον κ. Μίχαλο να πίνει καφέ με τον Νίκο Παππά.

Υ.Γ.: Ίσως ο καφές κάνει κακό στα νεύρα… του Κυριάκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα