Διευθυντής Δημοτικού σχολείου στην Κρήτη ζητά έργα τύπου… Μεγάλου Περιπάτου ύψους 130.500 ευρώ

Έναν πολύ ευρηματικό και συγχρόνως χιουμοριστικό τρόπο για να καυτηριάσει τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία και κυρίως, το γεγονός ότι η πολιτεία δεν προσφέρει τα κονδύλια που απαιτούνται για σχολικές εγκαταστάσεις, βρήκε ο διευθυντής ενός δημοτικού στην Κρήτη.

Ο κ. Γιώργος Κουντούρης, εκπροσωπώντας τη διεύθυνση του 6ου Δημοτικού Σχολείου στις Άγιες Παρασκιές Ηρακλείου, ένα μικρό χωριό με 800 κατοίκους (απογραφή 2011), απέστειλε

επιστολή Δήμο Αχαρνών Αστερουσίων, με την οποία αιτείται έργα ανάλογα του Μεγάλου Περιπάτου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουντούρης ζητά παγκάκια αξίας 6.000 ευρώ έκαστο, ακριβότερα δηλαδή από αυτά που τοποθετήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και ζαρντινιέρες αξίας 350 ευρώ η καθεμία!

Στο σύνολό του, το κονδύλι φτάνει τα 130.500 ευρώ και όπως είναι λογικό, όταν είδαν την επιστολή στον Δήμο, έπαθαν ένα μικρό σοκ… Για καλή τους τύχη, ωστόσο, ο κ. Κουντούρης απλώς αστειευόταν…

Στην επίμαχη επιστολή, ο διευθυντής αναφέρει ότι περιμετρικά της σχολικής αυλής βρίσκονται 18 πεύκα.

«Σε καθένα από αυτά αιτούμαστε από τη σχολική επιτροπή ένα παγκάκι και μια ζαρντινιέρα. Επειδή τώρα αναγνωρίζουμε την ένδεια στην οποία ευρίσκεται η χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης και λόγω του κορονοϊού προσπαθήσαμε ούτως ώστε οι τιμές είναι εντελώς συγκαταβατικές. Επίσης το φυτόχωμα για τις ζαρντινιέρες θα είναι προσφορά από την Ολυμπία.

Ο προϋπολογισμός του έργου κοστολογείται ως εξής:

18 παγκάκια συνολικού προϋπολογισμού 108.000 ευρώ,
18 ζαρντινιέρες 9.900 ευρώ
36 ψευδοπιπεριές 12.6000 ευρώ

Σας ευχαριστούμε και παρακαλούμε για την έγκριση του παραπάνω ποσού στο επόμενο συμβούλιο της σχολικής επιτροπής».

Keywords
Τυχαία Θέματα