Διάβημα Αναστασιάδη στον ΟΗΕ για τις τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Αντιδράσεις για τις κινήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖΟ Κύπριος πρόεδρος ζήτησε την άμεση λήψη μέτρωνΟ Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει την Τετάρτη στη Ρουμανία

Παγκόσμια θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η προκλητική απόφαση της Τουρκίας να ξεκινήσει γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ με το γεωτρύπανο «Πορθητής».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης,

απέστειλε σχετική επιστολή στον ΟΗΕ, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων, ώστε να αποτραπούν οι τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Χαρακτήρισε δε, ως «δεύτερη τουρκική εισβολή» την κάθοδο του «Πορθητή» στα όρια του οικοπέδου 6 της Κυπριακής ΑΟΖ και την έναρξη γεωτρητικών εργασιών.

Για το συγκεκριμένο θέμα, εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στέφαν Ντουζαρίκ, ο οποίος τόνισε ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες παρακολουθεί στενά και με ανησυχία τις εξελίξεις μετά την απόφαση της Τουρκίας να στείλει πλοία για υπεράκτιες γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο.

Στη Ρουμανία ο Αναστασιάδης

Ο Κύπριος πρόεδρος θα μεταβεί την Τετάρτη στη Ρουμανία, όπου στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, ο κ. Αναστασιάδης θα εγείρει το θέμα των πρόσφατων ενεργειών της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, ως συνέχεια των έντονων διαβημάτων που έγιναν προς τους Θεσμούς και τα κράτη μέλη της ΕΕ και τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της DW, αναμένεται να ζητήσει συγκεκριμένα μέτρα σε περίπτωση που τελικά η Άγκυρα προχωρήσει σε γεώτρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διάβημα Αναστασιάδη, ΟΗΕ, Κυπριακή ΑΟΖ,diavima anastasiadi, oie, kypriaki aoz